UFC

UFC-ov rangirani borac muha kategorije pao na dopinškom testiranju

Rogerio Bontorin vs Matt Schnell
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Brazilac Rogerio Bontorin pozitivan je na hidroklorotiazid te ga vjerojatno očekuje dulja suspenzija

Osmorangirani borac muha kategorije posljednju borbu odradio je u petom mjesecu ove godine, na UFC 262 priredbi. Jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Matta Schnella i time prekinuo niz od dva poraza koje su mu nanijeli Kai Kara-France te Ray Borg. Bontorin je u spomenuti obračun protiv Schnella odradio u bantam kategoriji, no svejedno je pao vagu za jedan ''pound'' (oko pola kilograma) od granice bantam kategorije

''Combate'' izvještava kako je USADA pronašla nedopuštenu supstancu naziva hidroklorotiazid. Radi se o diuretiku koji je na listi nedopuštenih sredstava. Testiranje je obavljeno izvan natjecanja početkom svibnja. Kao i u većini slučajeva, Bontorin i njegov tim tvrde da se radi o kontaminiranim suplementima, a ostaje za vidjeti mogu li to i dokazati, te govore li istinu između ostalog. Trenutno nije poznato koliko dugo će morati pauzirati zbog suspenzije.

Brazilski borac član je najjače promocije od 2018. godine kada je ugovor zaradio pobjedom protiv Gustava Gabriela Silve na ''Dana White's Contender Series Brazil 1''. Izuzev gore spomenutih mečeva, upisao je još dvije pobjede savladavši Magomeda Bibulatova u debiju te potom Rauliana Paivu.

Bontorin se sada pridružio dugačkoj listi boraca koji su bili pozitivni na istu supstancu. Neka od poznatijih imena koja se ističu na toj listi su Anderson Silva, Junior dos Santos, Antonio Rogerio Nogueira i mnogi drugi. Čini se kako postoji neka ne baš toliko tajna veza između diuretika i brazilskih boraca.

Linker
18. travanj 2024 08:23