UFC

UFC-ova Meksikanka nakon sjajne prošlotjedne pobjede odlučila nadmašiti rekord Khamzata Chimaeva

Lupita Godinez
 screenshot
Lupita Godinez postat će nadolazećeg vikenda prva osoba u modernom UFC-u s dva nastupa u sedam dana

Proteklog vikenda svoju je prvu UFC pobjedu upisala je Meksikanka Lupita Godinez. Nakon tijesnog poraza u prvom UFC nastupu došla je na drugi izuzetno emotivna i motivirana, što je rezultiralo pobjedom prekidom u prvoj rundi te sa zarađenih 50 tisuća dolara bonusa za najbolju izvedbu. Nije se "Loopy" nakon toga prepustila euforiji nego je već idući dan bila na treningu, što joj je svakako bila dobra odluka znajući što se jučer dogodilo.

Naime, nakon što je Sijara Eubanks zbog pozitivnog COVID-19 testa bila prisiljena otkazati borbu protiv Luane Caroline, upravo se Godinez ponudila uskočiti, a UFC je njen prijedlog prihvatio. Tako će ova 28-godišnjakinja postati prva osoba u modernom UFC-u koja se borila na dvije uzastopne UFC priredbe u razmaku od tjedan dana.

Godinez je ovime nadmašila Khamzata Chimaeva koji je prošle godine oduševio u prvom planu Danu Whitea svojom odlukom da na UFC-ovom Fight Islandu nastupi dva puta u razmaku od deset dana. Pobjedama u tim borbama uspio je oko sebe stvoriti "hype" koji ga je učinio zvijezdom, a taj se "hype" smanjio jedino zbog razloga na koje on nije mogao utjecati te zbog kojih je već godinu dana izvan stroja. Godinez će također imati priliku upisati dvije impresivne pobjede u kratkom razmaku, zapravo još kraćem od onoga u slučaju švedsko-čečenskog borca.

Luani Carolini je ovo već treća protivnica za isti datum, budući da joj je prvo otkazala Maryna Moroz, čija je Eubanks bila zamjena. Riječ je o brazilskoj borkinja koja je ugovor izborila putem Contender Seriesa, a u dosadašnje tri UFC borbe upisala je dvije pobjede.

Linker
18. travanj 2024 13:44