UFC

UFC-ovom borcu prijeti do pet godina zatvora zbog nasilnog razbojništva

Luis Pena
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Borac UFC-ove lake kategorije Luis Pena priveden je po nekoliko točaka optužnice

Luis Pena zadnji nastup unutar UFC-a ostvario je u travnju ove godine savladavši Alexandera Munoza podijeljenom sudačkom odlukom. Čini se kako će njegova iduća borba biti nešto drukčijeg tipa, a neće se dogoditi pod okriljem UFC-a nego pred organima vlasti.

''Violent Bob Ross'' uhićen je u petak u Coral Springsu, gradu na Floridi. Tereti ga se kako je izvršio razbojništvo na prepad, a pritom se služio i uporabom sile. Christian Swinson, predstavnik policijske postaje u Coral Springsu izjavio je kako je nalog za uhićenje zapravo izdan od druge policijske postaje, no oni su ga priveli na dojavu anonimne osobe. Swinson je izjavio kako je Penu možda već čekalo saslušanje po pitanju optužnica za pljačku, no UFC borac je propustio saslušanje ili su optužbe jednostavno dodane tokom istrage te su aktivirale nalog za uhićenje.

''Osoba koja ga je anonimno prijavila vjerojatno je uključena u taj slučaj i želi ga smjestiti u zatvor'', rekao je Swinson za ''MMA Fighting''.

Peni sada prijeti do pet godina zatvora i 5 tisuća dolara kazne samo za razbojništvo. Ukoliko se dokaže kako je upotrijebio silu, ozljedio nekoga ili koristio smrtonosno oružje, kazna bi mogla biti još rigoroznija.

27-godišnjak i njegov tim nisu se zasad oglasili po tom pitanju. Posljednje što smo čuli od Pene bilo je u srijedu putem Twittera gdje je progovorio o svojim mentalnim problemima:

''Ljudima nije ugodno razgovarati o ovome, no cijeli život prolazim kroz mentalne poteškoće. Napokon sam skupio snagu da potražim i prihvatim pomoć koju odavno trebam. Ako imate takvih problema, uzmite mene za primjer i slobodno se otvorite.'', objava je koja na Luisovom Twitter profilu.

Linker
22. travanj 2024 00:09