UFC

UFC podijelio 12 otkaza, među otpuštenima pobjednik Ultimate Fightera i kanadska ‘Hrvatica‘

 Antonio Carlos Junior
 JASON SILVA/AGIF/AFP
Posljednje UFC priredbe nekim su borcima ili borkinjama donijela posljednji nastup u promociji

Antonio Carlos Junior najpoznatije je ime na novom popisu boraca i borkinja koji više nisu članovi najveće svjetske MMA promocije. Pobjednik treće sezone brazilskog Ultimate Fightera te svojevremeno rangirani borac ostao je bez svog posla nakon trećeg poraza u nizu, kojeg mu je na UFC 257 priredbi nanio Brad Tavares. 30-godišnji Brazilac ukupno je u UFC-u upisao sedam pobjeda i pet poraza, a u promociju je stigao kao teškaš, da bi se s vremenom spustio do srednje kategorije. Prije niza koji ga je koštao poraza bio je u nizu od pet pobjeda, no on mu nije pomogao da bi zadržao posao.

Još jedno zanimljivo ime je Sarah Moras, borkinja koja se u UFC-u nalazila gotovo od samog uvođenja ženskih divizija. Kao članica promocije upisala je tri pobjede i šest poraza te je nju zapravo posla koštao taj omjer. U posljednjoj borbi, na prvoj ovogodišnjoj UFC priredbi, poražena je od Vanesse Melo, a zanimljivo je kako je do Octagona došla s hrvatskim obilježljima na opremi. Naime, njena majka je Hrvatica.

Na popisu je i borkinja koja je u posljednjoj borbi savladala Moras, ali tim Vanesse Melo je izjavio kako vjeruju da će doći do produžetka suradnje. Preostalih devet imena odnosi se na borce koji su u nedavnim nastupima poraženi. To su Carlton Minus, Peter Barrett, Spike Carlyle, Anthony Ivy, Jacob Kilburn, Vinicius Moreira, Markus Perez, Cole Williams, i Rhys McKee. Posljednje navedenog pamtimo iz jedine dosadašnje UFC borbe Khamzata Chimaeva u velter kategoriji. Irac je nakon poraza od Dagestanca izgubio i od Alexa Morona, a treću priliku za doći do pobjede u Octagonu neće dobiti.

Linker
24. travanj 2024 23:55