UFC

UFC pronašao borbu za Neila Magnyja, ne radi se o Khamzatu Chimaevu

Neil Magny

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Čovjek koji najglasnije proziva Khamzata Chimaeva ipak neće biti protivnik nove UFC zvijezde

Vrlo je čudna situacija ona između Khamzata Chimaeva i Neila Magnyja. Još otkako se Chimaev pojavio u UFC-u te brzinski riješio dva protivnika u deset dana razmaka, počelo se govoriti kako se nitko ne želi boriti protiv njega. Nakon preostale dvije UFC izvedbe jasno je da tako što ima smisla, no ipak nije istina. Jedan borac tu borbu zapravo traži od samog početka.

Radi se o Neilu Magnyju, već neko vrijeme Top 10 UFC borcu koji uistinu nema problema boriti se protiv bilo koga. Zapravo, što je protivnik bio bolji, kvalitetniji ili barem poznatiji, to bi Magny najčešće odrađivao bolju borbu te je tako na listu onih koje je do sada savladao stavio dva bivša UFC prvaka, Johnyja Hendricksa i Robbieja Lawlera, ali i borce poput Carlosa Condita, Kelvina Gasteluma ili posljednje Geoffa Neala. Ne treba čuditi zašto ga Chimaeva nije strah nego konstantno otvoreno traži borbu protiv njega.

Iako je interes za istu pokazao i Chimaev, do nje ipak neće doći. Kako saznaju i prenose svi renomirani borilački mediji, Magny (25-8, 18-7 UFC) će se boriti protiv Max Griffina (18-8, 6-6 UFC), na priredbi iz Fight Night serije koja se održava 26. ožujka u Columbusu. Riječ je o priredbi koju će predvoditi borba Aleksandra Rakića i Jana Blachowicza.

Kao što je već spomenuto, Magny dolazi iza još jedne velike pobjede, koju je ostvario protiv Geoffa Neala te se trenutno nalazi na osmom mjestu ljestvice izazivača, a ono će mu ovom borbom biti ugroženo. Naime, iako je trenutno u nizu od tri pobjede, Griffin nije rangiran i ovo mu je velika prilika za skok u Top 10 i prezentiranje sebe kao borca s pretenzijama na visoke pozicije.

Pomalo čudno uparivanje, no borba bi svakako trebala biti zanimljiva. Magny je odličan borac, posebno s taktičke strane, dok je Griffin netko tko voli visok tempo borbe, a takve rijetko kada ne budu uzbudljive.

Kad smo već spomenuli Chimaeva, uz njegovo ime se već neko vrijeme spominje borba protiv Gilberta Burnsa, za nju se nadamo da će se i ostvariti.

Linker
18. travanj 2024 17:24