UFC

Ugovorena nova UFC borba za atraktivnu i izuzetno opaku Tracy Cortez

Tracy Cortez
 Instagram
28. kolovoza održava se UFC-ov Fight Night na kojem će se naći borba Tracy Cortez i J.J. Aldrich

Na širokom spisku borkinja UFC-ovih ženskih kategorija, jedno se ime u posljednje vrijeme krenulo isticati kao veliki potencijal za budućnost i to na više polja. Riječ je o 27-godišnjoj Tracy Cortez, borkinji zanimljive životne priče, koja je dio UFC rostera postala putem pobjede u trećoj sezoni Contender Seriesa.

Nakon toga nije zastala, nego je ostvarila tri pobjede u Octagonu, dovevši svoj profesionalni omjer na 9-1, gdje joj prvi poraz dolazi još iz debi nastupa. Vrlo brzo je potvrdila kako, za razliku od nekih ranijih borkinja sličnih karakteristika, nije samo lijepo lice nego i borilački potencijal za ozbiljne rezultate.

Po svoju četvrtu UFC pobjedu, Cortez (9-1, 3-0 UFC) će krenuti krajem kolovoza borbom protiv J.J. Aldrich.

Aldrich (9-4, 5-3 UFC) je borkinja vrlo dobre stand up tehnike i glavna trening partnerica Rose Namajunas. Zapravo, na nogama imaju vrlo sličan stil koji se sastoji od puno kretanja i pametnog odabira udaraca. Nedostatak joj je svakako fizička snaga, kao i snaga samog udarca te ne posjeduje ono što je potrebno za udarcima ugroziti protivnicu. No, sposobna je punih 15 minuta držati visok tempo borbe i zbog toga je za gotovo svaku djevojku vrlo opasna protivnica.

Cortez je na nogama vrlo dobra, no posebno je opasna na parteru, gdje posjeduje zavidnu tehniku, posebno po pitanju kontrole svojih protivnica. Upravo zbog njene simpatičnosti i vrlo atraktivnog izgleda spominje ju se kao buduću zvijezdu, no promocija za sada polako i uspješno gradi cijelu njenu priču. Pobjedom protiv Aldrich mogla bi zakoračiti na službeni ranking muha kategorije.

Priredba na kojoj će se ova borba naći za sada nosi radno ime UFC Fight Night 193, a borbe su se tek krenule ugovarati. Još uvijek nije poznato tko će taj program predvoditi, a pretpostavlja se kako će se i on održati u UFC-ovom APEX kompleksu u Las Vegasu.

Linker
14. travanj 2024 16:03