UFC

Umirovio se nekoć ponajveći UFC-ov potencijal: Uriah Hall objavio je da se povlači iz sporta

Uriah Hall

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
38-godišnji UFC-ov borac srednje kategorije odlučio je zaključiti karijeru

Koliko je samo obećavao Uriah Hall kad se 2013. godine pojavio u sezoni ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ koju su kao treneri vodili Jon Jones i Chael Sonnen. Hall je bio drugi pick Sonnenova tima, a na putu do finala upisao je četiri pobjede, od čega su tri došle nokautom.

Posebno spektakularna bila je pobjeda protiv Adama Celle kojeg je Hall nokautirao stražnjim kružnim udarcem. Bio je to jedan od najbrutalnijih nokauta u povijesti ‘‘TUF-a‘‘, a Hall je tada došao pod povećalo MMA javnosti.

Uriah je na koncu izgubio u finalu od Kelvina Gasteluma, podijeljenom sudačkom odlukom, ali uslijedila je dugogodišnja UFC karijera. Ukupno 19 nastupa odradio je Hall pod okriljem UFC-a, a upisao je 10 pobjeda i devet poraza. Dugi niz godina bio je unutar top 15 srednje kategorije, a pobijedio je neka od vrhunskih imena poput Gegarda Mousasija, Andersona Silve, Thiaga Santosa itd.

Kavez je dijelio i s borcima kao što su Robert Whittaker, Derek Brunson, Paulo Costa itd. Dakle, veliku većinu karijere borio se s onim najboljima, ali nakon dva poraza u nizu i s navršenih 38 godina, Hall je odlučio reći da je dosta.

‘‘S velikom tugom objavljujem da se povlačim iz najboljeg sporta na svijetu. Nedostajat će mi nevjerojatno UFC-ovo osoblje koje mi je postalo poput obitelji i svi mentori koje sam upoznao na ovom putovanju. UFC mi je dao najbolju priliku da izađem iz svoje zone komfora. Kroz sve ove godine, natjecao sam se protiv nekih od najboljih na svijetu, na najvišoj razini. Iako nisam postao svjetskim prvakom, neka od svojih najvećih postignuća ostvario sam u MMA-u, a to su suočavanje sa strahovima i bivanje prvakom u svakodnevnom životu. Želim se zahvaliti nevjerojatnim fanovima, vi ste sport učinili onim što je danas. Bitno je imati prave ljude oko vas, one koje brinu za vas i ohrabruju vas da postanete boljom verzijom sebe. Želim zahvaliti i svom timu, trenerima, prijateljima i obitelji jer ste uvijek stajali uz mene. Svi ste bili pokretačka snaga koja me ohrabrivala na dnevnoj bazi. Za kraj, želim posebno zahvaliti Dani Whiteu jer mi je dao životnu priliku da se borim s gladijatorima modernog doba. Hvala što si me uvijek podržavao, kroz dobro i loše. Sljedećim generacijama poručujem da ste u jedan posto najboljih sportaša na svijetu. Bit će užitak gledati gdje ćete svi vi odvesti ovaj sport. Nastavit ću pratiti.‘‘, poručio je Hall u svojoj oproštajnoj poruci koju je objavio putem Instagrama.

Time se nekoć ponajveći UFC-ov potencijal povukao iz sporta i ostaje dojam kako je mogao više, odnosno više se od njeg očekivalo. Je li uistinu mogao više, samo on zna.

U posljednja dva nastupa gubio je jednoglasnim odlukama od Andrea Muniza i Seana Stricklanda, a to je bio jasan znak kako Hall ipak neće moći ugroziti sami vrh kategorije. S obzirom na godine i broj odrađenih nastupa (17-11), povlačenje nije nelogičan potez. Karijeru završava s 13 pobjeda nokautom, a može se pohvaliti kako nikada nije završen ‘‘submissionom‘‘, iako se borio s nekim pravim majstorima partera kao što je npr. Andre Muniz.

Ne znamo što će Hall raditi u sljedećoj fazi svog života, ali možemo mu zaželjeti sreću i zahvaliti na nekim zbilja spektakularnim potezima koje je prezentirao tijekom svoje dugogodišnje karijere.

Linker
03. svibanj 2024 02:51