UFC

Umirovio se Stefan Struve, teškaš koji je pobjeđivao Miočića, Stojnića i Minotaura

Struve vs. Miočić
 Screenshot
Nakon 24 borbe u Octagonu, u borilačku mirovinu otišao je 32-godišnji Stefan ‘Skyscraper‘ Struve

Nakon 24 borbe odrađene u UFC-ovom Octagonu, u koji je prvi put zakoračio još 2009. godine, Stefan Struve odlučio je službeno završiti svoju borilačku karijeru. 32-godišnji Nizozemac zapravo je to već napravio prije dvije godine, da bi se ipak vratio i upisao dva teška poraza. Shvativši kako mu to nije bila najpametnija odluka, mirovinu je sad odlučio službeno potvrditi.

Struve je svoju odluku otkrio putem objave na Instagramu.

"Nadam se da ste svi dobro u ovo ludo vrijeme. Želim vas o nečemu obavijestiti prije nego to saznate na drugačiji način. Prošlog tjedna UFC me kontaktirao u vezi borbe. No, ja sam odlučio kako je vrijeme da se umirovim. Posljednjih par mjeseci imao sam vremena razmisliti o tome, tako da sam uvjeren kako je ovog puta odluka konačna. Imam problem s unutarnjim uhom koji me muči još od svibnja prošle godine. Virusna infekcija oštetila mi je vestibularni sustav i slušni živac desnog uha. Nakon posljednjih testova sam saznao kako još uvijek sve ne radi na pravi način. Primijetio sam to budući da sam imao vrtoglavice i tinitus. Prvih par tjedana nakon što mi se to dogodilo je bilo stvarno gadno. Kako su mi liječnici rekli da će simptomi s vremenom nestati, ja sam nastavio kao da ih niti nema, sve dok nisu nestali.

Nažalost, tijekom posljednje borbe problemi su se vratili, nakon što sam primio udarac u desno uho. Bio je to udarac kakav mi prije nije stvarao probleme. Nakon borbe sam nastavio imati probleme te sam odradio nova testiranja, gdje sam saznao kako će simptomi moje infekcije vjerojatno ostati stalni. Nemam problema u obavljanju svakodnevnih životnih radnji te dok normalno treniram, s ciljem da ostanem zdrav i u formi. No, ekstremne uvjete kakvi su potrebni za pripremiti se na borbu si više ne mogu priuštiti. Zbog toga sam shvatio kako je vrijeme da okačim rukavice te stavim zdravlje i obitelj na prvo mjesto. Imao sam dugu karijeru, kroz koju sam se borio s raznim ozljedama i srčanim problemom. Ako nastavim jednako gurati naprijed, bez da slušam svoje tijelo, to bi mi stvorilo probleme. Sad moram staviti zdravlje na prvo mjesto, posebno jer sam otac mom petomjesečnom sinu Tobiju, s kojim smo njegova majka i ja bili u stanju provesti sve vrijeme i na tome zahvalan. Mojim fanovima želim poručiti da nije bilo lako, ali sam se jako dobro zabavio i bila je čast boriti se za vas", napisao je Skyscraper.

Struve je ukupno u karijeri upisao 33 pobjede i 13 poraza. U UFC je došao kao 21-godišnjak, do kraja karijere upisavši 13 pobjeda i 11 poraza u Octagonu. Svojevremeno je bio blizu napada na titulu, no u ključnoj ga je borbi zaustavio Mark Hunt. Najveće pobjede koje je ostvario svakako su one protiv Stipe Miočića, kojeg je nanio prvi poraz u karijeri te Antonia Rodriga "Minotaura" Nogueire i Antonia "Bigfoota" Silve, a mnogi jako dobro pamte njegov rat protiv Denisa Stojnića, što je do danas ostalo jedna od najkrvavijih borbi u povijesti UFC-a.

Samo dva teškaša, Andrei Arlovski i Frank Mir, odradili su u Octagonu više nastupa od njega, a vjerojatno bi mu rezime bio bolji da nije bilo zdravstvenih problema. Prije svega se tu misli na srčane probleme, zbog kojih nije nastupio od ožujka 2013. do prosinca 2014. godine, a nakon što se vratio više nije uspio pružati borbe na visokoj razini kao ranije. Također će ostati upamćen kao najviši borac koji je odradio borbu unutar UFC-a.

Linker
25. travanj 2024 00:04