UFC

Unatoč neželjenom ishodu, Edwards smatra da zaslužuje napad na UFC-ov pojas

Leon Edwards
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Trebao sam upisati devetu pobjedu u nizu, sve je vodilo prema tome...‘

Iako u nedjelju nije upisao pobjedu, Leon Edwards smatra da zaslužuje revanš s danas aktualnim prvakom Kamaruom Usmanom.

Britanski 'Rocky' vratio se u UFC-ov kavez po prvi puta od srpnja 2019. godine, ali stvari se nisu odvile baš onako kako ih je zamislio pa je umjesto pobjede, Leon u Las Vegasu upisao 'no-contest'.

Borbu njega i Belala Muhammada presudio je slučajni ubod u oko nakon kojeg je sudac poslije svega 18 sekundi druge runde prekinuo borbu.

"Prije svega se ispričavam Belalu. Nije mi to bila namjera. Mislio sam da sam ga pogodio udarcem, no onda sam vidio da se uhvatio za oko i krenuo. Želim mu brz oporavak. Bila je to nezgoda", rekao je nakon borbe Edwards.

Iako je od njegovog prethodnog nastupa prošlo čak 20 mjeseci, Leon tvrdi da se u Octagonu osjećao sjajno.

"Svi su pričali o 'ring rustu'. Govorili su da je prošlo 600 dana i pitali me kako sam se osjećao... Evo, osjećao sam se sjajno. Imao sam ga u prvoj rundi, a onda se dogodilo ono u nastavku. Volio bih da sam pokazao više. Tužan je ovo rasplet...", rekao je Edwards na press konferenciji pa potom i otkrio svoju veliku želju:

"Vjerujem da bi napad na titulu trebao biti idući. Vratio sam se nakon one borbe s Usmanom i bio na nizu od osam pobjeda. Večeras sam trebao upisati devetu, sve je vodilo prema tome. Očito je da sam pobjeđivao."

Ništa još nije potvrđeno, ali posljednjih se tjedana priča da bi za aktualnog prvaka sljedeći na redu ipak mogao biti Jorge Masvidal. Bude li to slučaj, Leon nema namjeru čekati.

"Vjerojatno neću čekati toliko dugo. Ako će se oni boriti u rujnu, to bi značilo da ja neću nastupiti do kraja godine, možda čak i do iduće. A želim biti aktivan. Imam 29 godina i iza mene je dugačka pauza. U ponedjeljak ili utorak ću popričati s UFC-om pa ćemo vidjeti što i kako dalje", zaključio je Edwards.

Linker
17. travanj 2024 02:31