UFC

Usman izdvojio četiri najveća MMA borca u povijesti: Njegov prijatelj Khabib nije se našao na listi

Kamaru Usman i Khabib Nurmagomedov

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Sjajni nigerijski borac odabrao je tri imena koja bi se našla na gotovo svakoj listi, ali tu je i jedno iznenađenje

Prvak UFC-ove velter kategorije, Kamaru Usman, već neko vrijeme zauzima prvo mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. To ga čini trenutno najboljim MMA borcem na svijetu, a njegovo ime sve se češće spominje i u kontekstu najboljih boraca u povijesti.

Njegov rezime izgleda uistinu impresivno. 20 pobjeda kroz 21 profesionalni nastup i čak 15 pobjeda pod okriljem UFC-a. Nitko Usmana nije uspio poraziti u UFC-u, a titulu prvaka uspješno je branio pet puta. Ovog vikenda tražit će šestu uzastopnu obranu pojasa, a dođe li i do 16. pobjede zaredom u UFC-u, izjednačit će rekord Andersona Silve kad su u pitanju uzastopne pobjede unutar UFC-a.

Dana White proteklih tjedana je nekoliko puta znao istaknuti kako Usmanovo ime polako zaslužuju biti spominjano u kontekstu najboljih. Sigurno da mu takve pohvale gode i Usman će pokušati nastaviti graditi svoju ostavštinu.

Međutim, ako se njega pita, listu četiri najvećih boraca u povijesti čine sljedeća imena: Anderson Silva, Jon Jones, Georges St-Pierre i Dominick Cruz.

Radi se o imenima koje je Usman izdvojio u razgovoru za ESPN, a lista je interesantna. Prije svega je zanimljiv odabir Dominicka Cruza koji svakako spada među velikane ovog sporta, ali ozljede su spriječile puno veću karijeru.

Ostala tri imena našla bi se na gotovo svakoj listi. Očekivalo bi se da bi Usman mogao uvrstiti Khabiba Nurmagomedova koji je neporažen kroz 29 profesionalnih nastupa, a uz to je i dobar Usmanov prijatelj. Kamaru ipak nije uvrstio Nurmagomedova na tu listu, a tko zna, možda će Khabib zatražiti dodatno pojašnjenje.

Na kraju krajeva, svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoj odabir najvećih u povijesti. Usman se odlučio na ova četiri imena i nitko mu ne bi trebao zamjeriti.

Linker
19. travanj 2024 19:39