UFC

Usman objasnio zašto se Edwards ne bori za pojas: ‘On se usrao u krevet protiv Natea Diaza‘

Kamaru Usman
 Screenshot (youtube, Ufc)
Aktualni prvak velter kategorije smatra kako Leon Edwards još uvijek ne zaslužuje ‘‘title shot‘‘

Dugo je Leon Edwards lobirao kako upravo on zaslužuje biti idući izazivač u UFC-ovoj velter kategoriji. Međutim, priliku je na kraju dobio Colby Covington koji će 06. studenog u revanšu protiv Kamarua Usmana pokušati osvojiti pojas velter kategorije. Edwards će unatoč devet pobjeda u posljednjih deset nastupa morati ostvariti još jednu pobjedu prije nego li dobije priliku za ''title shot''

Leona 11. prosinca čeka meč protiv opasnog Jorgea Masvidala, Aktualni prvak Kamaru Usman smatra kako je Edwards svoju priliku zapravo propustio u svom trenutno posljednjem nastupu. ''Rocky'' je u lipnju slavio protiv Natea Diaza jednoglasnom odlukom, no gotovo je završen u zadnjoj minuti borbe. Usman smatra kako si ozbiljni izazivači ne mogu priuštiti takve stvari tokom borbe.

''To je zapravo bila audicija (Edwardsova borba protiv Diaza). On je išao na audiciju za borbu protiv mene, a onda ja odlučujem hoće li to biti on ili neki drugi tip. Čelnici promocije i ja sjedamo zajedno i govorimo sviđa li nam se snimka audicije. On (Edwards) se pojavio u protiv Diaza i radio je dobar posao jedno vrijeme. Međutim, iznenada u 25. minuti, on se us**o u krevet. Ne može vam se to događati.'', rekao je Usman prilikom razgovora s Daniel Cormierom.

Nigerijac također vjeruje kako Leon Edwards nije zanimljiv promociji, odnosno nije marketinški isplativ. Britancu često zamjeraju da je pomalo dosadnjikav i da mu nedostaje karizme. U prilog mu ne idu niti njegove borbe koje jesu dobre, no nisu toliko atraktivne da bi iskakale iz prosječnosti.

''Netko mora biti realan s ovim tipom. Na kraju dana, znamo da je sve ovo biznis, partnerstvo između nas i promocije. Unutar partnerstva, morate drugoj strani pružiti nešto s čime će oni raditi, potrebno im je pružiti nešto što mogu prodati. Konstantno su mu pružali prilike za to, no budimo iskreni. Ne možete izaći tamo i imati takav nastup protiv Natea Diaza. Ne smije vam se to dogoditi.'', dodao je Usman.

Kakav god Edwards bio, ukoliko u prosincu savlada i Jorgea Masvidala, nitko mu više neće moći osporiti da zaslužuje dobiti priliku za postati prvakom UFC-ove velter kategorije.

Linker
15. travanj 2024 11:08