UFC

Usman smatra da su Conorovi dani na vrhu završeni: ‘Novac ga je nekoć gurao, ali što će ga sada gurati?‘

Conor McGregor

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije iznio je zanimljivu opservaciju

Godina i jedan mjesec prošli su od posljednjeg nastupa Conora McGregora. Najveća MMA zvijezda na svijetu u sedmom mjesecu prošle godine poražena je od strane Dustina Poiriera, drugi put zaredom.

McGregor je u trenutno posljednjem nastupu slomio nogu krajem prve runde i uslijedio je dug oporavak. Mnogi su se pitali hoće li se Irac uopće vratiti u kavez nakon dva uzastopna poraza i tako teške ozljede, ali McGregor mjesecima najavljuje povratak. Naravno, ništa konkretno se zasad nije dogodilo i ove godine sigurno ga nećemo gledati.

Ukoliko se ikada odluči vratiti, bit će zanimljivo vidjeti koju će kategoriju odabrati za svoj povratak. Vidljivo je kako je nabio dodatnu mišićnu masu, ali problema sa skidanjem kilaže za laku kategoriju ipak ne bi trebao imati s obzirom na svoju konstituciju.

Velter kategorija ipak je možda još privlačnija za McGregora, jer eventualnim osvajanjem pojasa u toj kategoriji, postao bi prvim borcem u povijesti koji je osvajao UFC-ov pojas u tri različite težinske kategorije. Dodatna motivacija bila bi činjenica da je Kamaru Usman prvoplasirani borac na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici i bio bi to strašan skalp u slučaju pobjede. Naravno, postoji mogućnost i da Usman ne bude prvak velter kategorije u trenutku Conorova povratka. Što se Usmana tiče, on kao niti jedan drugi UFC-ov borac ne bi imao ništa protiv borbe s ‘‘Notoriousom‘‘, ali ipak vjeruje kako su Conorovi šampionski dani završena priča.

‘‘On nije nužno gotov, ali gotov je kad je u pitanju titula. To je moja perspektiva, jer ja kada se borim protiv nekog, proučavam njihovo srce. Kad god gledam borbe, pratim njihovu srčanost, a po meni, Conor je gotov. Ne znam je li njegov glavni cilj bio doći do novca, jer postoji ona priča o njemu da je bio bez novca i siromašan. Mislim da je njemu glavna motivacija bila da ne bude siromašan i da dođe do novca. Razumijem ga. On sada nije siromašan. Ali kako planiraš biti prvakom ako te to guralo do titule prvaka? Sada si došao do novca i nemaš više tu motivaciju.‘‘, pojasnio je Usman za ‘‘I Am Athlete‘‘ podcast, a zatim se osvrnuo na svoj potencijalni meč protiv COnora.

‘‘On me može prozvati, ali to ne znači da će se boriti protiv mene. On može birati mečeve, jer toliko je velik za UFC. Conor može reči: ‘Borit ću se s tobom sutra.‘ i svejedno bi prodali barem jedan milijun PPV-a. Naravno da bih pristao na tu zaradu.‘‘, dodao je UFC-ov prvak velter kategorije.

Usmana 20. kolovoza (osmi mjesec) čeka obrana titule u meču protiv Leona Edwardsa. Bit će to revanš njihovog prvog meča koji su odradili krajem 2015. godine, a tada je Usman slavio jednoglasnom odlukom. Obojica su puno napredovali nakon tog meča i bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati šest i pol godina poslije.

A Conor? Tko zna hoćemo li ga ikada više gledati unutar kaveza s obzirom na njegov trenutni način života.

Linker
23. travanj 2024 04:59