UFC

Vatreno na konferenciji za medije: ‘Nisi zaslužio ovo, napravit ću ti ono što sam Paulu Costi!‘

Israel Adesanya i Marvin Vettori
 screenshot (YouTube, UFC)
Israel Adesanya i Marvin Vettori imali su puno toga za reći jedan drugome

Glavna UFC 263 borba imala je poprilično dugačak uvod, budući da su se Israel Adesanya i Marvin Vettori već borili u travnju 2018. godine. Od tada su obojica bili impresivni te je tako došlo do ove borbe, iako je jasno da Adesanya baš nije pokazivao neki veliki interes za istu. No, nakon što Robert Whittaker nije mogao biti spreman za datum koji je prvak zatražio, bilo je jasno da je Talijan idući ispit za njega. Na službenoj konferenciji za medije prvak je objasnio kako je do borbe došlo i što ga motivira da u njoj bude najbolji što može.

"Rekao je da želi listopad, Robert je rekao da želi rujan. Ja sam rekao da sam kralj i pitao sam tko želi lipanj. On ne zaslužuje ovo, no istupio je. Nisam prvobitno bio motiviran, no onda sam vidio kako je Kamaru prošlu borbu svima zatvorio usta i to me motiviralo da isto napravim ovog vikenda", odgovorio je Adesanya na pitanje Johna Morgana, koji po običaju ima pravo na prvo pitanje. Onda je prokomentirao Vettorijev pobjednički niz nastao nakon njihove prve borbe.

"5-0, koga je pobijedio? Jedini tip kojeg znam s te liste je Jack Hermansson. Pogledajte moj i njegov popis. Ja sam prvak, a on nije", rekao je, nakon čega je odmah dobio odgovor.

"Uskoro ću biti, oduzet ću ti sve što imaš. Svi koji vjeruju u tvoj hype će zašutjeti", prvo je što je Vettori izjavio.

Na gotovo svako pitanje od tada do kraja konferencije jedan su drugog prekidali u izjavi i prepucavali se, no neke izjave svakako vrijedi navesti. Posebno Adesanynu o njegovom porazu od Blachowicza i tome kako ga je on prihvatio.

"Ja sam čovjek, ja sam istupio. Iako sam izgubio, to sam prihvatio i nastavio, za razliku od njega", odgovorio je, dok je s druge strane dolazio komentar Vettorija kako prvak zapravo nema niti jednu bitnu pobjedu. S druge strane Adesanya je njega pokušao navesti da navede tri Top 10 protivnika koje je on savladao. Sve je završio vrlo žestoko.

Nakon što su se smirili, ponovno je mikrofon uzeo prvak.

"Koga sam ja pobijedio? Napravit ću te svojom idućom kujicom, uradit ću ti isto što i Costi. Bit ćeš majka mog idućeg djeteta", dodao je Adesanya, podsjetivši na pomalo ružnu gestu s kraja borbe protiv Brazilca, još dodavši: "Prisjetite se što je bilo nakon UFC 248 priredbe, kad su me svi otpisali. Razbio sam onog šupka, a isto to ću napraviti i ovom. Vjerujte mi! Ovog tjedna ću to isto napraviti pred svima vama."

"On sam sebi priča priču da bi sebe uvjerio u ta sva sranja, jer njegov sav karakter zapravo je sranje u koje on vjeruje", još je nešto što je dodao Vettori.

Adesanya je nakon toga poručio Vettoriju kako ovog puta neće biti potrebni suci u ringu, na što je Talijan dodao da on može reći isto. I tu ga je Adesanya, očito puno pripremljeniji za ovakve stvari, "dočekao na volej".

"Ja ću ti to pokazati. Vjeruj mi, samo radi ono što je tvoja stvar. Što ćeš pokušati, njuškati moje međunožje? Pokušat ćeš njuškati moje međunožje pet rundi, no na kraju ćeš u drugoj rundi završiti na podu. Završit ćeš na podu s nosom na lijevoj strani tvog lica", glasila je poruka.

"Ovo je za mene posebna borbe, dva u jedan. Osobno je, a i imam priliku postati UFC prvak. Napravit ću dvije stvari odjednom i to je sjajno", još je nešto što je Vettori uspio dodati.

Snimku cijele konferencije za medije, na kojoj su bili sudionici sve tri glavne UFC 263 borbe, možete pogledati ispod teksta.

Linker
14. travanj 2024 16:31