UFC

Velasquezov odvjetnik otkrio pozitivnu informaciju i poručio: ‘Ironija je da pedofil glumi žrtvu‘

Cain Velasquez

 Screenshot (youtube, Nbc Bay Area)
Mark Geragos smatra kako su uspjeli ipak nešto pozitivno ishoditi na jučerašnjem saslušanju

Nadao se Cain Velasquez dobrim vijestima po pitanju svoje pravne bitke, ali jučerašnje saslušanje u vezi puštanja na slobodu nije dobro prošlo.

Bivšem UFC-ovom prvaku teške kategorije nije odobreno puštanje uz jamčevinu i neće se moći braniti sa slobode. Nudio je Velasquezov odvjetnik da Cain bude konstantno pod prismotrom te da ne napušta svoju rezidenciju, ali sutkinja Shelyna Brown svejedno nije udovoljila njihovim zahtjevima.

Velasquez se tako vraća iza rešetaka te čeka 10. lipnja (šesti mjesec), jer tada će ponovno izaći pred sud i pravni postupak protiv njega bit će nastavljen. Mark Geragos, Cainov odvjetnik, izrazito je nezadovoljan činjenicom da su po drugi puta odbijeni u vezi puštanja na slobodu.

''Naravno da se ne slažem, uz svo dužno poštovanje. Sud je donio odluku utemeljenu na pravnim činjenicama. Ali ako možemo izvući nešto dobro iz svega ovoga, to je činjenica da sud smatra kako imamo održivu obranu.'', započeo je Geragos, a zatim je nastavio nešto žustrije.

''Postoji određena ironija u tome da optuženi pedofil i njegovi suradnici pokušavaju izigravati žrtve. Zaustavit ću se na tome.''

Kad je u pitanju održiva obrana i argument kojim će se Caina braniti na sudu, Geragos se referirao na činjenicu da su iznijeli podatke koji upućuju da Cain potencijalno ima kronična oštećenja mozga. Sutkinja Brown istaknula je da sve to može biti prikladna obrana te nešto što bi trebalo razmotriti za ublažavanje kazne. Dakle, barem nešto je otišlo Cainu u korist i moglo bi biti pozitivno za njegov slučaj.

Ako Cain bude proglašen krivim za pokušaj ubojstva, čeka ga potencijalna zatvorska kazna koja može trajati do 20 godina. Dodatno vrijeme iza rešetaka moglo bi biti dodano, ako Velasquez bude kriv i po ostalim točkama optužnice.

Linker
20. travanj 2024 10:07