UFC

Vettori i dalje ne prihvaća poraz: ‘Adesanya nije bolji od mene, samo je imao pametniju taktiku‘

Israel Adesanya vs. Marvin Vettori
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Talijan je ove godine od Adesanye uvjerljivo poražen, no on na borbu gleda drugačije

Marvin Vettori u lipnju ove godine imao je priliku dokazati ono što je tvrdio preko tri godine. Da Israel Adesanya nije zaslužio pobjedu u njihovom prvom okršaju, onom iz travnja 2018. godine. Napravio je veliki niz pobjeda i izborio priliku revanširati se, ovog puta uz puno veći ulog, titulu UFC prvaka koju bi pobjedom osvojio.

Na račun prve borbe, u kojoj je Nigerijac slavio podijeljenom odlukom sudaca, očekivalo se neizvjesno odmjeravanje snaga, ali to se nije dogodilo. Adesanya je u stilu pravog prvaka borbu iskontrolirao od prve do posljednje minute iste te je dobio sudačku odluku na koju baš nitko ne može imati prigovara. Nema niti Vettori, kaže Talijan kako je prvak zasluženo slavio. Ali, zanimljivo je vidjeti da Vettori isto tako kaže kako Adesanya nije bio bolji od njega.

"Bio je vrlo pametan i odradio je izuzetno mudru borbu. Kad to kažem želim utvrditi kako on nije bio bolji od mene. Nije ukupno bio bolji borac. Nije prikazao bolje vještine, nije imao bolju kondiciju, ni u čemu nije bio bolji od mene. Bio je pametan. Znao je da je prvak i tako se postavio. U puno stvari nije se htio upuštati sa mnom. Prije svega u razmjene. Ono u čemu je bio dobar je kontroliranje publike. Osim toga, on kao da je bio sam svoj kut. Bio je sposoban vidjeti situaciju kao da ima treće oko", prenosi MMA Mania ono što je rekao Vettori, koji je još dodao:

"Napravio sam pogrešku jer sam se prvi put nakon dugo vremena borio pred publikom, a on je to iskoristio kao svoju prednost. Ja ne samo da to nisam koristio nego je to igralo protiv mene, na trenutke kao da sam bio zaslijepljen. To bi čak nekada bilo i dobro, ali ne kad se borite za titulu."

Vettorija 22. listopada čeka prilika približiti se novom napadu na titulu. U borbi protiv Paula Costa upravo je pozicija odmah do prvaka ulog. Radi se o dva posljednja protivnika Adesanye, a zajedničko im je da su obojica pred borbu za titulu puno pričali, a na kraju u Octagonu jako malo toga pružili. Sad će u međusobnoj borbi morati ostaviti što bolji dojam. Pobjeda znači puno, ali dojam vjerojatno još i više. Obojica su još uvijek mladi i sigurni kako neće ostati na jednom napadu na titulu. Prilika krenuti prema drugom se otvara.

Linker
17. travanj 2024 03:55