UFC

(VIDEO) Borba kojom je zacementirala status najveće ikad! Prisjetite se veličanstvene pobjede Amande Nunes

Cris Cyborg i Amanda Nunes

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Jedna od najiščekivanijih ženskih MMA borbi, dogodila se krajem 2018. godine

Sve smo bliže idućem meču Amanda Nunes (21-4-0, 14-1 UFC). Fantastična Brazilka branit će titulu prvakinje u bantam kategoriji na UFC 269 priredbi. Njena protivnica bit će Julianna Pena, a meč će poslužiti kao sunaslovna borba večeri. Spomenuta priredba održava se 11. prosinca u Las Vegasu.

Inače, Amanda Nunes trenutno je u nizu od 12 pobjeda. Posljednji poraz doživjela je još 2014. godine protiv Cat Zingano. Mnogi Brazilku vide kao najveću borkinju u povijesti ovog sporta, a taj status zacementirala je krajem 2018. godine. Cris Cyborg dugi niz godina glasila je kao najbolja borkinja na svijetu, no dobar dio karijere provela je izvan UFC-a. Ipak, UFC 232 priredba ponudila nam je neke odgovore.

Bio je to meč za prvakinju UFC-ove perolake kategorije, a Nunes je imala priliku postati prvakinjom dvaju kategorija. Ne samo d je Amanda iskoristila priliku, nego je doslovno prošla kroz Cyborg. Samo 51 sekunda trebala je Amandi da nokautira svoju sunarodnjakinju i pokaže svijetu kako je uistinu najbolja na svijetu. Dvaput je Nunes branila pojas perolake kategorije, a još pet obrana dodala je u bantamu.

Cris Cyborg nakon poraza od Nunes, odradila je još jedan meč pod okriljem UFC-a. Pobjeda protiv Felicije Spencer ujedno je bio i njen oproštaj od najjače MMA promocije, a Cyborg je sada prvakinje Bellatorove perolake kategorije.

Ipak, Nunes se pokazala nepremostivom preprekom za borkinju koja je gubila samo dvaput u 27 profesionalnih mečeva, a Nunes je ujedno i jedina borkinja koja je uspjela nokautirati Cris Cyborg. Kako je izgledala dominacija najveće borkinje u povijesti, pogledajte u UFC-ovom videu pri dnu teksta.

Linker
16. travanj 2024 17:00