UFC

(VIDEO) Dana White pogazio vlastite principe i dao ugovor borcu koji je prekršio bitno pravilo

Dana White
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Po prvi put otkako je show pokrenut, ugovor s UFC-om dobio je borac koji nije zadovoljio težinu

Britanski borac i dosadašnji prvak muha kategorije Cage Warriors promocije, Jake Hadley, ostao je u središtu pozornosti nakon sedme ovosezonske epizode UFC-ovog Contender Series showa. On je od danas novi član UFC-a, a to je postao tako što je došao do pobjede gušenjem u drugoj rundi protiv Mitcha Raposa. Ipak, odlukom da mu da ugovor Dana White šokirao je svoje vlastite matchmakere, s kojima se dogovorio da to neće napraviti. Razlog je vrlo jednostavan, Hadley dan ranije nije zadovoljio potrebnu težinu na vaganju. U prvim sezonama showa zbog takvog prekršaja ne bi niti nastupio, a sad je postao prvi koji je unatoč tome izborio ugovor.

"Kad sam napustio našu prostoriju, dogovor je bio da ne potpišemo tog borca. Gledajući na koji način su Hunter Campbell, Sean Shelby i Mick Maynard izletjeli iz prostorije nakon što sam to napravio mogu zaključiti da baš i nisu sretni. Jednostavno sam imao osjećaj da je taj momak nešto posebno pa sam prekršio svoja vlastita pravila i principe, a nisam niti slušao što mi oni govore. Nadam se da sam u pravu i da taj momak neće napraviti budalu od mene", izjavio je White u razgovoru s medijima nakon završetka epizode te svoje odluke.

Odluka je zasmetala mnogima, uključujući i ostale borce te zaposlenike UFC-a, velikim dijelom i zbog ponašanja britanskog borca tijekom cijelog tjedna.

"On baš nije bio prijateljski nastrojen i nije bio popularan tip tijekom ovog tjedna. Izgledao je šokiran kad sam mu to rekao. Kasnije sam mu rekao da ne misli o tome što je bilo dan ranije nego da se fokusira na ono što slijedi. Nadam se da od ovoga možemo napraviti dobar odnos i zajedno postići sjajne stvari. Mislim da je ovaj momak nešto posebno i zbog njega sam prekršio svoja pravila. Razljutio sam ljude i sad ćemo vidjeti jesam li bio u pravu."

Osim Hadleya, ugovore su dobila još dva borca. Prvi od njih je sjajni Rus Viacheslav "Slava" Borshchev, koji je nokautirao do sada neporaženog Chrisa Duncana.

Preostalo novo UFC pojačanje dolazi u tešku kategoriju, a radi se o Martinu Budayu, 29-godišnjaku iz Slovačke. Ovaj momak koji je težinom na gornjoj granici kraljevske divizije nokautom u prvoj rundi slavio je protiv Lorenza Hooda.

Linker
19. travanj 2024 21:24