UFC

(VIDEO) Fantastični potezi: Pogledajte najbolje finiše aktera večerašnje UFC-ove priredbe

Cory Sandhagen vs. Frankie Edgar (lijevo); Manel Kape vs. Ode Osbourne (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Od Vere i Sandhagena, pa sve do Njokuanija i Kapea, večeras ćemo gledati vrsne nokautere

Večerašnji UFC-ov event ne obiluje vrhunskim imenima i borbama kao što je to bio slučaj u posljednjih nekoliko UFC-ovih evenata, ali nekoliko je mečeva na rasporedu koje ne smijete propustiti.

Glavna borba večeri nudi pravi spektakl. ‘‘Chito‘‘ Vera i Cory Sandhagen spadaju među najatraktivnije borce na cijelom rosteru, a njihov međusobni obračun trebao bi ponuditi pravu MMA poslasticu. Obojica pucaju na sami vrh kategorije, nadaju se pojasu i pobjeda im je potrebna kako bi se primaknuli svom cilju.

Obojica u meč ulaze nakon pobjeda prekidom u posljednjim nastupima. ‘‘Chito‘‘ Vera nokautirao je Dominicka Cruza u svom posljednjem nastupu, dok je Cory Sandhagen tehničkim nokautom porazio Songa Yadonga. Vera i Sandhagen skloni su pobjedama prekidom, ali porazi prekidom nešto su što im se jako rijetko ili nikada ne događa.

Sandhagena je završio samo Aljamain Sterling, ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, dok ‘‘Chito‘‘ Vera nikad nije završen u svojih 28 profesionalnih nastupa (20-7-1). Bit će više nego zanimljivo vidjeti hoće li netko od njih uspjeti upisati novi spektakularan finiš.

Osim Vere i Sandhagena, na programu UFC on ESPN 43 eventa još je nekoliko vrsnih finišera. Chidi Njokuani zastrašujuć je udarač i čak 14 svojih pobjeda upisao je nokautom. Jednu od takvih pobjeda upisao je prošle godine u meču protiv srpskog borca Duška Todorovića. Kamerunac je laktom pogodio Todorovića i došao je do velike pobjede. Nešto slično pokušat će ponoviti protiv Alberta Duraeva, a na spektakularne završnice navikao nas je i Manel Kape.

Jedini UFC-ov borac rodom iz Angole krajem 2021. godine u ljeto 2021. godine nokautirao je Odea Osbournea ‘‘letećim koljenom‘‘. Bio je to spektakularan nokaut, a sličan je upisao i Cory Sandhagen 2021. godine protiv Frankieja Edgara.

Ususret eventu koji večeras starta od 21:30h, UFC nudi kompilaciju najboljih pobjeda prekidom od strane boraca koji će nastupiti na UFC on ESPN 43 eventu.

Da ne duljimo previše i da pređemo na najzanimljiviji dio. Video je ispod teksta, a što dodati, osim da uživate!

Linker
15. travanj 2024 17:29