UFC

(VIDEO) Khamzat Chimaev u sjajnoj je formi: Pogledajte kako dominira tijekom sparinga na Tajlandu

Khamzat Chimaev

 Instagram (khamzat Chimaev)
Ponajbolji UFC-ov velteraš trenutno je u fazi čekanja novog nastupa i protivnika

Poprilična je gužva pri vrhu UFC-ove velter kategorije. Leon Edwards branit će titulu prvaka 18.3. u Londonu, a protivnik će mu biti Kamaru Usman. Edwards je Usmana porazio u osmom mjesecu protekle godine i čeka nas vrlo zanimljiv meč koji će biti ujedno i njihov treći međusobni dvoboj.

Iza njih, u poretku su Colby Covington, Khamzat Chimaev, Belal Muhammad i Gilbert Burns, a svaki od njih četvorice jako je blizu poziciji sljedećeg izazivača i teško je osporiti da netko od njih ne zaslužuje priliku.

Gilbert Burns jedini od navedenih ima službeno ugovoren meč. ‘‘Durinho‘‘ se dugo nadao velikom ‘‘money fightu‘‘ protiv Jorgea Masvidala, a konačno ga je dobio. 8.4. Burns će se boriti protiv ‘‘Gamebreda‘‘ na UFC 287 eventu, a sve nas zanima kada će ostali top izazivači dobiti svoje protivnike.

Khamzat Chimaev također s nestrpljenjem iščekuje svoj sljedeći nastup. Neporaženi čečensko-švedski borac još od dolaska u UFC isticao je da želi biti što aktivniji, ali kako se primicao vrhu velter kategorije, nastupi su postajali sve manje frekventni, što je donekle i očekivano. UFC ga sada želi smisleno upariti i iskoristiti, a Khamzatu preostaje naporno trenirati dok čeka priliku.

Upravo to Chimaev i radi. Već neko vrijeme Khamzat je na Tajlandu gdje brusi svoje vještine u stojci, ali hrvanje također ne zapostavlja. Chimaev djeluje u jako dobroj formi, a da je željan borbe vidljivo je u snimci sparinga koja je prokružila društvenim mrežama.

Khamzat je vrlo agresivan tijekom sparinga sa svojim sparing partnerom i lakoćom dominira u svim segmentima. Nekoliko jako dobrih udaraca zadao je u stojci, a zatim je ‘‘double leg‘‘ rušenjem bacio sparing partnera u parter i zauzeo je poziciju u ‘‘full mountu‘‘.

‘‘PPV runde od strane Khamzata Chimaeva na Tajlandu‘‘, opis je ovog videa.

S obzirom kako se sprema, vjerujemo da Chimaeva uskoro čeka nastup. Hoće li to biti protiv Colbyja Covingtona, Belala Muhammada ili nekog trećeg, preostaje nam čekati UFC-ovu potvrdu.

Linker
24. travanj 2024 08:26