UFC

(VIDEO) Michael Chandler, Alex Pereira ili netko treći? Glasajte za najbolji ovogodišnji UFC debi

Michael Chandler

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nekoliko sjajnih pojačanja dovela je najjača svjetska MMA promocija tokom 2021. godine

Izuzev pregršt sjajnih borbi i priredbi koje nam je UFC pružio ove kalendarske godine, najjača svjetska MMA promocija može se pohvaliti i s nekoliko sjajnih pojačanja koja su debitirala ove godine. Michael Chandler kao bivši Bellatorov prvak i ponajbolji borac lake kategorije na svijetu te Alex Pereira kao jedan od najrenomiranijih kickboksača posljednjih deset godina, svakako su najzvučnija imena na listi.

Upravo njih dvojica nalaze se i u konkurenciji za dobitnika nagrade za najbolji debitantski nastup u 2021. godini. Michael Chandler svakako se ističe kao favorit, s obzirom da je odmah bačen u vatru te se obračunao s Danom Hookerom. Chandlerov protivnik tada je bio šesti u poretku izazivača lake kategorije, a Chandler se tom borbom odmah lansirao u sami vrh kategorije. Samo dvije i pol minute trebale su ''Ironu'' da nokautira Hookera i dokaže kako posjeduje kvalitetu za vrh najjače svjetske MMA promocije.

Alex Pereira također je imao spektakularan debi. Bivši Gloryjev prvak dvaju kategorija (srednje i poluteške), nešto je sporije ušao u meč protiv Andreasa Michailidisa. Ipak, samim početkom druge runde, Pereira se na najbolji mogući način predstavio UFC-ovim fanovima. ''Letećim koljenom'' Brazilac je nokautirao svog protivnika u Madison Square Gardenu, na UFC 268 priredbi.

Preostala dva finalista u izboru za najbolji debi godine su Paddy Pimblett i Terrance McKinney. Borac iz Liverpoola početkom devetog mjeseca nokautirao je Luigija Vendraminija u prvoj rundi, dok je McKinney pružio možda i najimpresivniji debi od svih. Borac lake kategorije, debitirao je u lipnju ove godine te je nokautirao Matta Frevolu nakon samo sedam sekundi borbe. Radi se o četvrtom najbržem nokautu u povijesti promocije. Ipak, McKinney je jedan rekord i postavio. Naime, njegov nokaut najbrži je u povijesti UFC-ove lake kategorije. Putem Twittera, na UFC-ovoj službenoj stranici možete glasati za vašeg favorita, a UFC je omogućio i video kojim nas podsjeća na najbolje trenutka iz spomenuta četiri nastupa.

Kompilaciju i anketu putem koje glasate za vašeg favorita, možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 17:41