UFC

(VIDEO) Nadimak mu je ‘Budućnost‘! Upoznajte UFC debitanta koji planira naslijediti Conora McGregora

Ian Garry

 Screenshot (youtube, Ufc)
23-godišnjak iz Dublina planira postati novom velikom UFC zvijezdom iz Irske

U nizu sjajnih borbe koje nam UFC 268 priredba nudi, neka od imena pomalo ostaju u sjeni. Ipak, i među takvima se kriju borci čije borbe ne biste trebali propustiti ovog vikenda. Ian Garry (7-0-0) jedno je od zanimljivijih imena preliminarnog dijela priredbe. 23-godišnji Irac debitirat će u UFC-u borbom protiv Jordana Williamsa (9-5-0, 0-2 UFC).

Garry je bivši Cage Warriorsov prvak velter kategorije, a do pojasa je došao u svom trenutno posljednjem nastupu, savladavši Jacka Granta (17-6-0). Mladić iz Irske na glasu je kao nevjerojatan talent, a njegov idol je Conor McGregor. Podsjećamo, ''Notorious'' je u UFC stigao također kao Cage Warriors prvak, no u lakoj i perolakoj kategoriji.

UFC je na svom službenom Youtube kanalu objavio zanimljiv video kojim predstavljaju Iana Garryja. Unatoč činjenici da 23-godišnjak tek debitira za najjaču MMA promociju, očito je kako su čelnici UFC-a prepoznali njegov potencijal, ali i karizmu koju Ian Garry posjeduje. Radi se o momku koji može postati nova velika zvijezda i zato ga promocija gura od samog početka.

Inače, Garry je napustio fakultet kako bi se mogao posvetiti svojim snovima da postane veliki MMA borac. Video započinje pismom koje mu je uputila njegova majka onog trenutka kada je donio takvu odluku.

''Ian, glupo je uzeti godinu dana kako bi shvatio što želiš raditi. Ja neću podržati nekoga tko odustaje od sebe i odlazi lakšim putem. Biti idući Conor McGregor nije je**ni plan.'', pisalo je u pismu njegove majke.

Ipak, čini se kako je Ian dobro odlučio, barem zasad. Trenutno je neporažen, a poprilično brzo dogurao je do pojasa u CW-u te ugovora s UFC-om.

''Ja sam imao svoju prvu amatersku godinu prije tri godine i osam mjeseci. Sada sam u UFC-u. 06. studenog debitirat ću u Madison Square Gardenu i svima ću pokazati što je uistinu budućnost.'', rekao je Irac čiji nadimak zapravo i jeste ''Budućnost (The Future)''

Talentirani irski borac poprilično je tehnički potkovan kada je stojka u pitanju. Garry se zapravo i upoznao s borilačkim sportovima trenirajući boks.

''Kao desetogodišnjak počeo sam boksati. Odmah sam se zakačio za taj sport. Volio sam ideju udaranja nekog, a da pritom ne primam udarce. Ljubav prema borilačkim vještinama počela je s boksom, dok sam bio dijete. Tada nisam niti zamišljao da ću postati MMA borac, uvijek je bio samo boks.'', navodi Irac, a zatim objašnjava kako se odlučio za MMA.

''Ali onda, ovaj tip, ne znam jeste li čuli za njega, Conor McGregor. On je došao u UFC i razvalio. Rekao sam mami, želim početi trenirati MMA. Ona je rekla: 'Nema je**ne šanse. Znam što će se dogoditi ako se pridružiš MMA dvorani. Nećeš napraviti apsolutno ništa'''

Ian Garry na koncu je upisao fakultet, no tražio je MMA dvoranu kojoj bi se pridružio. Brzo je napustio studiranje i zaposlio se kao čistač prozora preko svog ujaka. Radeći jako rano, imao je vremena kasnije tokom dana trenirati. Garry izuzetno cijeni svog ujaka jer mu je omogućio zarađivanje novca dok je išao za svojim snovima da postane MMA borac.

U videu možete pogledati i poslušati kako je Ian Garry debitirao u MMA-u, a naročito zanimljiva priča vezana je za njegovu borbu kojom je postao prvak Cage Warriorsa. Naime, Iana Garryja njegovi treneri i tim napustili su 10 dana uoči meča. Irac se nije pokolebao i naumio je odraditi meč bez ikoga u svome kutu. Promocija mu to nije dopuštala i stoga je pozvao prijatelja da mu bude u kutu.

''Dominirao sam od prve do zadnje runde. Pružio sam show. Izašao sam tamo sam, bez svog tima iza mene, na borbu za titulu svjetskog prvaka. To je borba u kojoj sam najviše uživao. Unatoč svim poteškoćama koje sam prošao, ništa me ne može zaustaviti na putu ka pobjedi. Postao sam svjetskim prvakom.'', objašnjava ''The Future''.

Perspektivni borac sada trenira u Sanford MMA dvorani u Americi, kod Henrija Hoofta. Puno radi na hrvanju s Gregom Jonesom, a radi se o dvorani u kojoj treniraju Michael Chandler, Gilbert Burns, Derek Brunson itd. Nekoć je tamo trenirao i Kamaru Usman dok nije prešao kod Trevora Wittmana. Michael Chandler potvrdio je kako se radi o šampionskom materijalu, a u hvalospjevma je pričao i Gilbert Burns.

Velika stvar za mladog borca jeste debi u kultnoj dvorani kao što je Madison Square Garden, a svjestan je toga i mladi Irac.

''Conor je postao dvostrukim prvakom u Madison Square Gardenu. Činjenica da ću ja tamo debitirati nevjerojatno je velika za mene. 23 su mi godine, a ja debitiram za UFC u Madison Square Gardenu. Takve stvari ne čujete često.Od prvoga dana govorim. Želim biti UFC prvak i jedan od najboljih boraca ikada.'', samouvjereno govori Ian Garry uoči svog debija.

UFC-ov video o potencijalno novom Conoru McGregoru možete pogledati ispod teksta.

Linker
18. travanj 2024 19:16