UFC

(VIDEO) Otkazane dvije UFC 257 borbe, još dvojica preteških na službenom vaganju

Conor McGregor i Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
Glavne zvijezde UFC 257 priredbe nisu imale problema oko zadovoljavanja težinskih granica

Puno glavobolje uzrokovali su vodstvu UFC-a sudionici UFC 257 priredbe na službenom vaganju. Sreća u nesreći je to da među njima nisu bili sudionici onih glavnih borbi priredbe koja se u noći sa subote na nedjelju održava u Abu Dhabiju na Fight Islandu. Conor McGregor došao je na "šampionskih" 70 kilograma, dok je Dustin Poirier ipak iskoristio pola kilograma dozvoljene tolerancije.

Njih dvojica odradili su svoj posao među prvima, a nedugo nakon njih na vagu su također uspješno stali Dan Hooker i Michael Chandler. Oni su također zadovoljili i to su bile dobre vijesti za vodstvo UFC-a i fanove, prije nego su se pojavile one loše.

Svojevrsni kaos započeo je već prije vaganja, kad je svoj nastup otkazao Ottman Azaitar. U početku nije navedeno zbog kojeg razloga, no vrlo brzo su se pojavile informacije da se radi o neuspješnom skidanju kilograma i posljedicama istog. Onda se nakon prvih sat vremena dvosatnog perioda vaganja, čekalo na još tri borca. Dvojica su došli i to na samom kraju. Prvo je Arman Tsarukyan premašio maksimalnu težinu lake kategorije za kilogram i pol, dok je Khalilu Rountreeju Jr. ostalo oko 200 grama viška, odnosno premašio je poluteškašku granicu od 93.5 kilograma.

Kad je vrijeme isteklo, bilo je jasno da se Narat Haqparst neće pojaviti i uskoro je objavljeno da je njegova borba protiv Tsarukyana otkazana. Rountree i Armenac će biti kažnjeni dijelom svog honorara.

Dobra vijest za Tsarukyana ipak je ta što se trenutno radi na dogovaranju njegove borbe protiv drugog borca koji je ostao bez protivnika, Matta Frevole. On također nastupa u lakoj kategoriji i čini se da će njihov međusobni okršaj naći mjesto na programu.

Tako će priredbu umjesto planiran 12 borbi vjerojatno pasti na 11, iako se u jednom trenutku činilo da bi ih moglo biti samo deset. Svakako je najveći gubitnik Azaitar, borac koji je imao priliku nastupiti na glavnom programu ogromne priredbe, ali je zbog igre s kilogramima ostao bez iste.

Linker
16. travanj 2024 05:56