UFC

(VIDEO) Prisjetite se do tada neviđenog ‘batinjanja‘ - Borbe Hollowaya i Kattara

Kattar vs. Holloway

 screenshot (YouTube, UFC))
Bila je to borba koja je mnogima vratila već izgubljenu vjeru u Maxa

Max Holloway ušao je u 2021. godini nakon dva poraza u borbi za UFC titulu protiv Alexandera Volkanovskog. Na onaj prvi nije mogao imati prigovora, izgubio je čisto i bez ikakve dvojbe, no druga borba mu je po mnogima trebala pripasti. Bilo je puno onih koji su nakon toga vjerovali da mu slijedi pad po pitanju motivacije, a onda i rezultata. Kako su se takvi prevarili...

Holloway je na Fight Island, na prvu priredbu u 2021. godini, došao nikad spremniji. I što je još važnije, došao je boksati protiv čovjeka koji je glasio za "vlasnika" najboljeg boksa u cijelom UFC-u, Calvina Kattara. A to kako je boksao je teško opisati riječima. Možemo samo reći da je srušio rekord po broju pogođenih značajnih udaraca u jednoj UFC borbi, ali i u jednoj rundi. Za ovaj prvi podatak može zahvaliti i sucu Herbu Deanu, koji je u trećoj rundi mogao, vjerojatno i trebao prekinuti borbu, ali pustio je Kattaru da se pokuša izboriti. To sve možete vidjeti u videu na dnu teksta.

Uspio se Kattar vratiti u meč, no i dalje je Max bio dominantan. Sve je "Blessed" oduševio i ponovno je postao borac koji ima pravo vjerovati u još jedan skorašnji napad na titulu, pa čak i ako ona još uvijek bude kod Volkanovskog, koji u svom rezimeu sad ima 2:0 protiv njega.

Max se u Octagon vraća vikenda koji je ispred nas, kad će nastupiti u još jednoj borbi koja bi mogla biti spektakularna. Čeka ga okršaj protiv Yaira Rodrigueza. Kattar je nakon ovih batina završio na pauzu i u Octagon će u siječnju iduće godine, kad ga čeka još jedan vrhunski okršaj, protiv Gige Chikadzea.

Linker
15. travanj 2024 19:00