UFC

(VIDEO) Prisjetite se jedne od najboljih borbi u povijesti, prvog sudara Usmana i Covingtona

Kamaru Usman vs. Colby Covington
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC je 2019. godinu zatvorio na spektakularan način, borbom koja napokon dobiva drugo poglavlje

Glavna borba UFC 245 priredbe, održane u prosincu 2019. godine, bila je jedna od onih gdje fanovi nisu znali što očekivati, ali su svi znali kakve borbe ih je strah. S jedne strane bio je prvak Kamaru Usman, s druge izazivač Colby Covington. Dva vrhunska MMA hrvača pa je jasno da je postajao strah da se borba ne bi pretvorila u okršaj gdje će većinu vremena oni biti jedan na drugom ili u klinču uz ogradu borilišta, pokušavajući preuzeti kontrolu.

Srećom po sve, to se nije dogodilo. Hrvanje u toj borbi kao da nije postojalo. Ova dvojica odradili su borbu pretrpanu akcijom, nemilosrdni udarački festival koji je Dana White na kraju proglasio jednom od najboljih borbi koje je ikad gledao. Iz tog razloga ne treba čuditi što je odlučio okršaj ovog dvojca ponoviti prvog vikenda studenog ove godine, na UFC 268 priredbi. Prije tog ćemo se ipak prisjetiti onoga što su pokazali u prvoj borbi.

Na UFC-ovom YouTube kanalu podijeljena je snimka cijele prve borbe u kojoj možemo vidjeti svu spomenutu akciju, ali i neke detalje koje Covington i danas naziva kontroverznima te smatra kako je pokraden. Riječ je o prekidima zbog niskih udaraca, a jesi li oni uistinu bili takvi je najbolje prepustiti svakome na vlastitu procjenu. Covington također zamjera i sucu Marku Goddardu na prekidu, uvjeren kako bi osigurao pobjedu da je borba puštena do kraja. To je teško očekivati, budući da je jedan sudac već imao Usmanovu prednost 3:1 u rundama, jedan je imao 3:1 za Colbyja, a treći kod kojeg je bilo 2:2 bi odlučio. No, Usman je već upisao knockdown u toj rundi i teško je zamisliti kako bi se Colby izvukao. Najbolje da pogledate i prisjetite se sami.

Priliku ispraviti sve krivo što je u prvoj borbi, podijeljenoj ispod teksta napravio, Colby će imati za manje od mjesec dana. Ne sumnjamo kako je maksimalno motiviran.

Linker
14. travanj 2024 20:46