UFC

(VIDEO) Prisjetite se kako je već gotovo nokautirani Johnny Walker spasio svoju UFC karijeru

Spann vs. Walker
 screenshot (YouTube, UFC)
Pobjedom nad Ryanom Spannom doslovno je Johnny Walker uspio izroniti iz potencijalno teške situacije

S dva teška poraza u nizu ušao je Johnny Walker u borbu protiv Ryana Spanna, održanu u rujnu prošle godine. Dvije borbe ranije bio je hit borac kategorije, nakon tri nokaut pobjede u prva tri nastupa i već je sam krenuo govoriti o šampionskim ambicijama. Spuštanje na zemlju bilo je podosta bolno. Prvo ga je nokautirao Coreya Anderson, a onda nije uspio doći do pobjede niti protiv Nikite Krylova.

Moglo je sve to biti još bolnije da je nakon svega izgubio borbu protiv Spanna. A bio je tome nevjerojatno blizu. Vrlo kaotični okršaj trajao je samo dvije minute i 43 sekunde, no puno toga se vidjelo. Ono najvažnije dogodilo se nakon što je Spann po prvi put uspio ozbiljno uzdrmati Walkera. Ovaj je izgubio kontrolu nad svojim nogama, no nekako je uspio izbjeći kraj borbe. Nedugo nakon toga istovremeno su pogodili jedan drugog, no ponovno se Walker činio uzdrmaniji borac. Zapravo, izgledalo je kako da Spannu nedostaje samo jedan udarac za dovršiti posao.

A onda je "Superman" odabrao nevjerojatno rješenje. Umjesto da je krenuo još jednom pogoditi već itekako ugroženog Walkera, on mu je ušao u noge i krenuo na rušenje. Dovoljno da se Walker uspije pribrati, a onda vidjeti priliku za završetak. Spann je hvatajući Walkerove noge ostao suviše otvoren te je Johnny pogodio nekoliko "hammerfist" udaraca, njima onemogućivši svog protivnika za nastavak borbe.

Nema nikakve sumnje kako je Walker na ovaj način spasio svoju UFC karijeru, a to velikim dijelom može zahvaliti Spannu koji je u ključnom trenutku odabrao potpuno krivu strategiju.

Walkerova nova borba slijedi narednog vikenda, kad će protiv sunarodnjaka Thiaga Santosa predvoditi program UFC-ovog Fight Nighta. Njegov je to prvi "main event" i prilika da se pobjedom vrati tamo gdje je bio prije nego mu je tada trenutnu realnost prezentirao Corey Anderson.

Linker
25. travanj 2024 18:25