UFC

(VIDEO) Prošlo je 13 godina od Lesnarovog UFC debija: Pogledajte povijesni prekid nakon 90 sekundi kaosa

Brock Lesnar
 Screenshot (Instagram, UFC)
UFC 81 donio nam je jedan od najpoznatijih teškaških okršaja u UFC-ovom kavezu

Iako je odradio samo devet nastupa, Brock Lesnar (5-3, 1 NC) ostavio je dubok trag u povijesti MMA-a.

Svoje prve korake pred navijačima ovog borilačkog sporta danas 43-godišnji Amerikanac napravio je u lipnju 2007. godine kada je za svega 69 sekundi nokautirao Kim Min-Sooa.

Samo osam mjeseci kasnije, 2. veljače 2008. godine, slavni kečer debitirao je za UFC, a za protivnika je imao bivšeg prvaka Franka Mira.

Početak meča za Brocka je izgledao vrlo obećavajuće budući da je odmah na startu srušio Mira, navalio na njega udarcima, ali sudac Steve Mazzagati donosi dvojbenu odluku uz zaključak da su neki od Lesnarovih udaraca bili nedozvoljeni te Brocku odmah oduzima bod.

Mir je dobio nešto vremena za oporavak, borba je nastavljena na nogama, ali Lesnar odmah pogađa udarac koji ruši njegovog rivala. Slijedi potom kiša udaraca, ali snalažljivi Mir u vrlo teškoj situaciji hvata 'kneebar' i nakon točno 90 sekundi vrlo kratke, ali sadržajne borbe stiže do velike pobjede.

Lesnar se od poraza na UFC-u 81 oporavio u kolovozu iste godine svladavši Heatha Herringa, a u studenom zaustavlja legendarnog Randyja Couturea te osvaja titulu u teškoj kategoriji.

Brock potom dvaput brani svoj pojas. U srpnju 2009. se osvetio Miru, a godinu dana kasnije zaustavlja i Shanea Carwina. Nakon toga gubi od Caina Velasqueza i Alistaira Overeema s kojim se obračunao u prosincu 2011. godine.

Slijedi potom dugačka pauza koju Brock prekida u srpnju 2016. kada u Las Vegasu pobjeđuje Marka Hunta, ali zbog pada na dopinškom testiranju ostaje bez pobjede (no contest) te sa suspenzijom završava MMA karijeru.

Linker
23. travanj 2024 00:52