UFC

(VIDEO) Samo ovih deset sekundi dovoljno je da svi znaju zašto toliko volimo Maxa Hollowaya

Ricardo Lamas vs. Max Holloway

 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Iako je njegov nadimak ‘Blessed‘, zapravo su fanovi blagoslovljeni prisustvom Hollowaya u MMA-u

Max Holloway upisan je u povijesne knjige kao jedan od najmlađih boraca koji su ikad uspjeli nastupiti u UFC-u. Upravo zbog toga nas dojam kako je on već dugo tu ne vara, budući da smo ga još 2012. godine pratili u borbi protiv Dustina Poiriera. Ali, automatski time sam podatak da je njemu tek 29 godina, što bi značilo da bi tek trebao na ulasku u svoj "prime", mnoge na prvu iznenadi. Naravno, to je tek okvirno, u borilačkom sportu taj "prime" jako puno ovisi o tome kad je netko krenuo nastupati na najvišem nivou te kroz kakve je ratove prošao. No, Maxova posljednja borba, ona koju je u siječnju ove godine odradio protiv Calvina Kattara, zapravo nas vodi u tom smjeru. I vjerujemo da najbolje od njega tek možemo očekivati.

To ipak nije tema ovog teksta, nego ono što je u Maxovoj prirodi, kombinacija toga zašto je on tako dobar, ali ujedno i tako popularan borac. Osim fizičkih karakteristika koje posjeduje, a koje je iskoristio u najboljoj mogućoj mjeri, Holloway ima u sebi onu uvijek potrebnu ludost. Zapravo, nje ima u jednim izuzetno velikim količinama i sreća je da ga do sada nije koštala. A mnoge na njegovom mjestu bi.

Jedan od primjera kako se ta njegova ludost projicira prema van je borba protiv Ricarda Lamasa, koju je odradio u lipnju 2016. godine, tijekom građenja svog impresivnog niza koji ga je doveo do titule prvaka. Borba je to održana na UFC 199 priredbi i potrajala je pune tri runde, uz popriličnu prednost na stranu Hollowaya. I on je toga bio itekako svjestan. Kako se borba bližila svome kraju, većina boraca tražilo bi što manje akcije, izbjegavali bi svaku situaciju gdje bi pobjedu mogli ugroziti. No, to nije Max Holloway.

Samo deset sekundi prije kraja borbe on i Lamas stali su na sredinu te svima jasnim gestikulacijama dogovorili otvoreni okršaj na otvorenoj sceni. Jer tako najbolje možemo nazvati ono što se dogodilo. Deset sekundi u koje su obojica krenuli dati sve što posjeduju. Jasno je kako u tako nečemu samo jedan udarac može sve promijeniti, odnosno može završiti borbu. Max je unatoč tome krenuo u to te zajedno s Lamasom publiku u kalifornijskom Inglewoodu digao na noge, kao i sve nas pred ekranima.

Prisjetimo se te uistinu lude završnice pred novi Maxov nastup za koji možemo biti sigurni u jedno. "Blessed" neće bježati od prilike publici pružiti ono po što su došli.

Linker
18. travanj 2024 05:48