UFC

(VIDEO) Tom Aspinall otkrio o kakvoj se točno ozljedi radi: Možda je i teže nego što se mislilo

Tom Aspinall 

 MI News/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Talentirani teškaš je doživio tešku ozljedu koljena

Pretprošlog se vikenda održavao odlični UFC London. Kako je ‘card‘ odmicao borbe su postajale se uzbudljivije, završnice su pristizale i sve je mirisalo i na savršenu večer koja je trebala kulminirati teškaškim obračunom između rangiranih boraca, Curtisa Blaydesa i Toma Aspinalla.

Nažalost, to se nije dogodilo. Teškaški meč je završio antiklimaktično nakon samo nekoliko sekundi borbe kada je nakon pogođenog ‘kicka‘ Tom Aspinall grčeći se u bolovima završio na podu. Većini je bilo jasno da se radi o nekoj ozljedi, a nažalost radi se o možda ipak najgoroj mogućoj za ovog talentiranog teškaša.

Aspinall (12-3 MMA, 5-1 UFC) je tako doživio prvi poraz u UFC-u, a borba je klasificirana kao tehnički nokaut u korist Blaydesa. Tom se javio fanovima te je rekao kako se radi o puknuću medijalnog kolateralnog ligamenta (MCL) i meniskusa, a također mu je oštećen i prednji križni ligament (ACL).

‘‘Danas je dan operacije. Trenutno sam u Londonu i umirem od gladi jer ne smijem jesti prije operacije. Puknuo mi je MCL i meniskus, a ozlijedio sam i ACL. Nadam se da ćemo to danas riješiti‘‘, rekao je Aspinall.

Ovo je uistinu noćna mora za svakog sportaša jer se radi o ozbiljnoj ozljedi. Sada ga sigurno čeka nekoliko mjeseci oporavka prije nego što će uopće moći razmišljati o novoj borbi, a i mi se nadamo kako nam ovo neće oduzeti jednog tako kvalitetnog borca.

Linker
19. travanj 2024 05:57