UFC

(VIDEO) Usman i Covington odradili su jednu od najboljih borbi 2019. godine, prisjetimo je se!

Kamaru Usman i Colby Covington
 screenshot (YouTube)
Colby Covington i dalje tvrdi da je u borbi protiv Usmana pokraden. Pogledajte je li u pravu

Kamaru Usman 13. veljače ući će u svoju treću obranu titulu UFC prvaka velter kategorije. Od dosadašnjih borbi za titulu, najteži posao imao je u prvoj obrani. Riječ je o UFC 245 borbi protiv Colbyja Covingtona, održanoj u prosincu 2019. godine. Sjajna borba bila je jedna od najboljih i najuzbudljivijih te godine, a Usman se othrvao do tada najtežem izazovu te slavio prekidom u samoj završnici pete runde.

Covington do danas tvrdi kako je u toj borbi pokraden. Kao jedan od dokaza navodi situaciju u kojoj se Usman potužio na niski udarac te je dobio pauzu, dok Colby tvrdi da je isti bio legalan i da bi u tom trenutku završio borbu. Drugi važan slučaj je sam kraj borbe i prekid suca Marca Goddarda o kojem je Covington također izrekao puno toga lošeg. Naime, Colby tvrdi da je prekid bio preuranjen te da bi se on vratio u borbu i na kraju slavio sudačkom odlukom. Čisto da se zna, po jednom sucu je nakon četiri runde vodio 3:1, po jednom je istim rezultatom gubio, dok je treći bodovao svakom po dvije runde. Za pobjedu bi Colby trebao dobiti tu posljednju, a vjerojatno samo on zna kako bi u preostalom vremenu to uspio.

U svakom slučaju, ovo je bila sjajna i izuzetno uzbudljiva borba koju svakako vrijedi pogledati još jednom. Pa to učinite, a usput i sami sebi odgovorite na pitanje je li Covington možda ipak u pravu. Što se tiče Usmana, on je ostvario što je htio te je ispred njega sad već treća obrana naslova.

Linker
20. travanj 2024 15:48