UFC

(VIDEO) ‘Zabava i igra dok Pereira nije ušao u ritam‘: Alex Pereira lijevim krošeom natjerao je sparing partnera na odustajanje

Alex Pereira na sparingu

 Instagram (alex Pereira)
UFC-ov prvak poluteške kategorije nadboksao je svog sparing partnera

Alex Pereira trenutno je jedan od najubojitijih udarača u svijetu MMA-a. Nekadašnji Gloryjev prvak u srednjoj i u poluteškoj kategoriji uspješno je napravio tranziciju iz kickboksa u MMA, a dokaz uspješnosti definitivno su dvije titule prvaka koje je osvojio pod okriljem UFC-a, najveće svjetske MMA organizacije.

Pereira je prvotno osvojio pojas u srednjoj kategoriji, nedugo poslije titulu je izgubio, ali krajem protekle godine ‘‘Poatan‘‘ se okitio naslovom prvaka u poluteškoj kategoriji. Brazilac je većinu svojih pobjeda u UFC-u upisao nokautiravši protivnike, a nerijetko je dovoljan jedan lijevi kroše kojim Pereira završava priču.

Njegova udarača snaga poznata je diljem svijeta i to se nerijetko očituje i na njegovim sparinzima. Često Pereira postavlja snimke sa sparinga na svojim društvenim mrežama, a mnogi su uočili određeni strah kod ljudi koji u tom trenutku spariraju s Pereirom.

Najnoviji ‘‘Poatanov‘‘ video sa sparinga nudi hrabrog sparing partnera. Radi se o osobi koja nije poznata javnosti i upitno je možemo li uopće reći da Pereira sparira s profesionalnim borcem ili rekreativcem. Međutim, momak sa snimke pokazao je hrabrost i upustio se u sparing s Pereirom.

Nakon što je Pereira utvrdio da mu sparing partner ne pridaje previše poštovanja, niti strahuje od otvorenih razmjena, ‘‘Poatan‘‘ je dodao gas. Uslijedile su serije udaraca, kombinacije u tijelo i glavu, a sparing partner sve teže se nosio s udarcima brazilskog nokautera. Pokušavao je nepoznati muškarac ugroziti Pereiru ‘‘low kickovima‘‘, ali ‘‘Poatan‘‘ je oduševljavao tehnikom kakvu rijetko viđamo u borbama.

Petom suprotne noge Pereira bi blokirao pokušaje ‘‘low kicka‘‘, a neki su taj potez nazvali ‘‘rabona blokom‘‘, jer podsjeća na nogometnu tehniku pod nazivom ‘‘rabona‘‘.

Najzanimljiviji dio ipak je uslijedio nakon Pereirinog lijevog krošea. Radi se o ‘‘Poatanovom‘‘ zaštitnom znaku i najjačem udarcu iz njegovog repertoara. Bilo je pitanje trenutka kada će Pereira pogoditi takvim udarcem, a sparing je zapravo i završio nakon lijevog krošea.Pereirin sparing partner odmaknuo se nekoliko koraka dalje i nije pokazivao tendenciju ka nastavku sparinga.

‘‘Sve je bilo igra i zabava, dok Alex nije ušao u ritam.‘‘, napisao je Jon Jones u komentaru na Pereirinu Instagram objavu.

image

Komentari na Pereirinoj Instagram objavi

Instagram (alex Pereira)

Mnogi u komentarima dive se i Pereirinoj ‘‘rabona‘‘ tehnici, a mi jedva čekamo ‘‘Poatana‘‘ gledati u UFC-ovom kavezu. Pereira zasad nema službeno ugovoren meč, ali vjerujemo da će se i to uskoro promijeniti.

Linker
28. travanj 2024 01:23