UFC

Volkanovski o mogućim promjenama u ‘P4P‘ poretku: ‘Da je Makhachev moje veličine, zgnječio bih ga‘

Islam Makhachev i Alexander Volkanovski

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Prvak perolake kategorije smatra da ne zaslužuje izgubiti prvo mjesto u tom poretku

Sigurno će se još neko vrijeme pričati o meču Alexandera Volkanovskog i Islama Makhacheva, a dojam je da će se i ‘‘povlačiti repovi‘‘ oko toga tko je zaslužio pobjedu. Makhachev je došao do pobjede jednoglasnom odlukom (48-47, 48-47, 49-46), ali puno je onih koji iz nekog razloga vide Volkanovskog kao borca koji je zaslužio pobijediti.

Velika većina medijskih predstavnika vidi Makhacheva kao boljeg, sva tri suca vidjeli su Islama kao pobjednika, ali nekim fanovima očito je teško prihvatiti tu činjenicu. Sa sucima se ne slaže ni sam Volkanovski. Nedugo nakon borbe, Volkanovski je putem Twittera izjavio da je pogledao snimku borbe te da se smatra pobjednikom. Danas je gostovao u MMA Houru i otkrio je koje tri runde vidi kao one koje su trebale pripasti njemu.

‘‘Ja nisam loš gubitnik ili nešto takvo i pokušavam biti što časniji u porazu, ali poprilično sam uvjeren i sa sigurnošću mogu reći da sam bio bolji u drugoj, trećoj i u petoj rundi. Da, bila je to tijesna borba, ali pomalo sam uzrujan jer moja ruka nije podignuta.‘‘

Vrlo vjerojatno će Alexander Volkanovski ostati bez prvog mjesta na ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici, a obići će ga upravo Makhachev. Volkanovski smatra da se promjena u poretku možda ipak ne bi trebala dogoditi. Na pitanje Ariela Helwanija o tome tko bi trebao biti prvi u tom poretku, Volkanovski je rekao:

‘‘Govorimo o ‘P4P‘ poretku. Zamislite da smo nas dvojica iste veličine. Da je on borac perolake kategorije, zgnječio bih ga. Bila bi to šetnja kroz park. Bez uvrede, ali mislim da je to legitimna tvrdnja.‘‘, rekao je Volkanovski.

Šteta je što Volkanovski donekle umanjuje sjajan govor koji je održao nakon borbe i pokazuje neke znakove borca koji ne prihvaća poraz najbolje, ali s obzirom da se radilo o tijesnoj borbi i da je pružio maestralan nastup, teško mu je zamjeriti jer nešto teže prihvaća poraz.

Linker
20. svibanj 2024 00:02