UFC

Weidman objasnio što se točno događalo 2013. godine: ‘Nikad nisam slavio Silvin prijelom noge!‘

Chris Weidman i Anderson Silva
 WAGNER MEIER, AGIF via AFP
‘Puno Silvinih fanova samo je tražilo razlog da me mrze...‘

Bivši UFC-ov prvak Chris Weidman odučio je odgovoriti svima koji ga optužuju i kritiziraju zbog njegove reakcije iz 2013. godine.

Weidman je prošlog vikenda u borbi protiv Uriaha Halla doživio stravičan prijelom noge i to vrlo sličan onom kakvog je upravo u njihovom revanšu, još tamo 2013. doživio legendarni Anderson Silva.

"Karma"; "Vratilo ti se za ono što si slavio protiv Silve", samo su neki od najčešćih komentara koji su se pojavili nakon završetka UFC-a 261.

Reakcije pojedinih fanova nisu prošle nezapaženo i Chris je, koji je inače uspješno operiran, odlučio objasniti što se točno i kojim redoslijedom dogodilo u njegovoj prvoj obrani UFC naslova.

"Svi koji govore da sam slavio kada je Andersonu pukla noga su u potpunosti u krivu. Nisam u tim trenucima znao da je noga stradala. Jednostavno sam pomislio da sam dobro blokirao njegov 'leg kick' i da je pao od bolova, a takve stvari se često događaju na sparinzima. Obično je to bolno jedno kraće vrijeme, ali se situacija vrlo brzo popravi - nešto slično onome što se dogodi kod udarca u tijelo. Kružio sam Octagonom i onda shvatio da se radi o gadnim bolovima. To su odavali njegovi jauci", započeo je Weidman u poruci koja je osvanula na njegovom Twitter profilu.

"Tada sam odmah otišao provjeriti u kakvom je stanju i pokušao sam ga utješiti. Tada sam i primijetio da drži nogu na mjestu. Od tog trenutka više nisam bio sretan. Odgurnuo sam osiguranje i otvorio put njegovim trenerima da uđu u Octagon. Htio sam da on oko sebe ima neka poznata lica i tako lakše prođe kroz taj strašan događaj", dodao je Chris.

Nedugo nakon njegove objave jedan je novinar izvukao fotografiju na kojoj možemo vidjeti kako Weidman tješi brazilsku ikonu.

"Puno Silvinih fanova samo je tražilo razlog da me mrze jer, eto, dogodilo se to da sam pobijedio njihovog omiljenog borca. Gledajte, i ja sam fan Andersona Silve, ali istinu bi trebalo prihvatiti", reagirao je američki veteran na tu fotografiju.

Linker
24. travanj 2024 13:21