UFC

White je na jednom meču za svjetsku titulu izgubio čak milijun dolara: ‘Degenerik sam koji voli kockati‘

Dana White
 Screenshot (YouTube, UFC)
Predsjednik UFC-a prisjetio se bolnog iznenađenja i svoje prve milijunske oklade

Dana White nikad nije skrivao svoju strast prema igrama na sreću, a u razgovoru s ESPN-om sebe je, kada je u pitanju kockanje, nazvao "degenerikom".

Sve je više kladionica i država koje su legalizirale oklade na MMA, ponude su sve bogatije, a uplate brojnije i učestalije. Takav razvoj događanja na kladioničarskoj sceni je, barem prema mišljenju predsjednika UFC-a, dobra stvar za MMA jer oklade, uostalom, generiraju i veći interes te angažiranost navijača.

"Očito je da je to stvar koju ljudi vole raditi. Zbog toga sve što gledate postaje puno zabavnije i zanimljivije", rekao je White priznavši u nastavku razgovora i da se sam kladi:

"Na svaki sport koji me zanima. Za svaku subotnju utakmicu želim znati kakva je ponuda, uvijek gledam i kakva je situacija s borbama."

"Volim igre za stolom, degenerik sam i volim se kockati", dodao je White koji se u razgovoru za ESPN Sports Betting prisjetio i jednog boksačkog okršaja na kojem je izgubio hrpu love. Naime, White se 2007. godine kladio da će Jermain Taylor pobijediti Kellyja Pavlika, a iznenađenje koje je priredio Pavlik koštalo ga čak milijun dolara.

"O moj bože, kako se zvao taj klinac? Jermain Taylor. I s kime se ono borio? Sjećam se toga zbog batina koje je dobio. Borio se s visokim, žgoljavim klincem iz Ohija, Kellyjem Pavlikom. Stavio sam milijun dolara na Tylora, a ovaj ga je uništio. Bio je to prvi put da sam na okladu uložio milijun dolara jer sam bio uvjeren u Taylorovu pobjedu", prisjetio se White.

Inače, riječ je o meču u kojem je Taylor tehničkim nokautom u sedmoj rundi izgubio svoje WBC i WBO titule u srednjoj kategoriji, a neočekivan poraz nije uspio osvetiti ni u veljači 2008. kada ga je Pavlik porazio i jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
18. travanj 2024 17:24