UFC

White komentirao Ngannouove zahtjeve: ‘Zaboravi malo na boks, pa ovog vikenda si autsajder!‘

Dana White i Francis Ngannou

 screenshot (YouTube, UFC)
Napokon smo čuli i službeni stav UFC-a prema zahtjevima Francisa Ngannoua oko novog ugovora

Francis Ngannou ovog će vikenda u borbu protiv Ciryla Ganea ipak ući kao čovjek bez novog UFC ugovora. Iako je to neko vrijeme pokušavao izboriti, UFC se nije dao i Kamerunac bi svoj aktualni ugovor mogao dovršiti. Kažemo mogao, budući da u njemu postoji klauzula uz koju bi se njegovom pobjedom isti automatski produžio.

Naravno da je pobjeda ono na što prvak cilja, ali je već isto tako otkrio kako neovisno o ishodu borbe on ne namjerava nastaviti karijeru pod istim uvjetima. Čak je izjavio kako se više ne namjerava boriti za 500 ili 600 tisuća dolara te kako želi više. Ali, isto tako želi dodatak ugovoru koji bi mu dozvoljavao profesionalne boksačke mečeve.

UFC na tako što do sada nije pristao, a Dana White je u showu Jima Romea objasnio zašto je to tako te je poslao poruku upozorenja Francisu, koji bi mogao osjetiti posljedice razmišljanja o krivim stvarima.

"Govoriš kako se ne želiš boriti pod uvjetima trenutnog ugovora. Ali, on dobiva postotak prodanih prijenosa, koliko god to bilo, kao svi ostali prvaci. Previše se brineš o drugim stvarima. Želim se boriti protiv Tysona Furyja! Želim ovo, želim ono. Čovječe, ti si ovog vikenda autsajder. Nisi neki 10:1 favorit i samo želiš to što prije riješiti. Fokusiraj se na ovo što je ispred tebe. Pobijedi Ciryla Ganea, a onda možemo razgovarati o drugim stvarima", poručio mu je White.

Jasno je da bi se Ngannou uspio osloboditi trenutnog ugovora u slučaju poraza, no isto tako je jasno kako u tom slučaju priča o njegovom odlasku u boks više ne bi bila tako jaka niti bi eventualni uvjeti bilo kakvog ugovora bili onakvi kakvima se nada. Tako da mu pobjeda u ovoj borbi svakako mora biti više nego imperativ, a onda može razgovarati s UFC-om o tome kako dalje.

Doći do pobjede mu neće biti nimalo lako budući da protiv sebe ima neporaženog protivnika, ali i onoga koji dolazi s velikom motivacijom uzeti mu sve što ima. A to je prije svega novac, za kojeg White tvrdi da ga Ngannou itekako posjeduje, čime je vrlo lako odbacio i sami komentar na izjave prvaka kako mora posuđivati novce za trening kamp.

"Ako ćemo biti iskreni, Francis je zaradio jako puno novca. Gradi si veliku kuću kod kuće u Africi. Gradi tamo dvorane za djecu, radi puno toga. Ciryl Gane želi ono što taj momak ima. Imaš čovjeka koji dolazi po tebe i gladan je. S druge strane, nitko nema dovoljno novca. Nemaš nekoga tko će reći da ga netko plaća previše, da ima previše novca. No, ovaj momak već sad ima ozbiljan novac i troši ga. Ciryl Gane je onaj koji sad želi taj novac", glasilo je spomenuto upozorenje.

Linker
19. travanj 2024 04:16