UFC

White otkrio da su pronašli jednog ‘streamera‘: ‘Čekamo te, pusti u subotu prijenos i moj si!‘

Dana White
 screenshot/YouTube
Predsjednik UFC-a ranije je najavio ulazak u borbu protiv osiguravatelja ileganih prijenosa

Službena UFC 257 konferencija za medije bila je dobra prilika upitati Danu Whitea kako napreduje rat protiv ilegalnih "streamera", za koji je najavio kako ga je pokrenuo, uz ozbiljne resurse kojima će osiguravatelje ilegalnih prijenosa uhvatiti i procesuirati. Već tada je rekao da je UFC 257 priredba na kojoj će se vidjeti prvi koraci, a ovo pitanje zapravo je jedva dočekao, otkrivši kako je sve spremno za policijsku akciju.

"Imamo jednog, imamo ga! Promatramo tog tipa upravo ovih trenutaka. Sve što moraš napraviti je u subotu pustiti taj prijenos i naš si. Ne mogu dočekati! Uključite u subotu, streameri, i vidjet ćete što će se dogoditi", rekao je White, kasnije još objasnivši što je točno time rekao:

"Kad sam ranije ovog mjeseca upozorio na to, svi ti razni tipovi krenuli su me provocirati. Onda sam prošao kroz njihov popis i odabrao. Odabrao sam ga i onda sam ga pokazao mojim ljudima te rekao kako želim njega. I znate što? Imamo ga! Promatramo njegovu kuću, prisluškujemo njegove telefonske pozive, nedostaje samo da on u subotu to pokrene i imamo ga."

Dakle, White tvrdi kako je za ove potrebe uspio doći do suradnje s FBI-em, budući da je to jedini način kako provesti ove akcije koje je on naveo. No, nakon svih njegovih najava rata protiv streamera, očekivao se ozbiljan pristup. Ako ne "blefira", s ciljem da zastraši ilegalne streamere, nego uistinu ima osobu koja bi mogla upasti u probleme, moglo bi doći do velikog pomaka na toj "sceni".

Ipak, White i dalje ima priliku djelovati samo na nekoga s područja SAD-a. I dalje najveći broj ilegalnih prijenosa dolazi s područja država gdje takve stvari nisu dobro zakonski regulirane ili, ako čak i jesu, provođenje tog zakona baš i nije na nekom visokom nivou. Protiv takvih White trenutno nema apsolutno nikakvo oružje.

Linker
13. travanj 2024 07:22