UFC

White ponovno stao u obranu meča između Diaza i Chimaeva: ‘Nunes i Rousey također su bile favoritkinje‘

Nate Diaz

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia

Čelnici UFC-a predvođeni Danom Whiteom vjerojatno nisu očekivali da će naići na toliko kritika nakon što su objavili meč između Khamzata Chimaeva i Natea Diaza.

10. rujna (deveti mjesec) čeka nas ovaj obračun u velter kategoriji, a radi se o borbi za koju se nameće pitanje ‘‘koji je smisao ovog uparivanja?‘‘. Khamzat Chimaev na korak je od napada na pojas, dok je Nate Diaz nerangiran i na izlaznim je vratima iz UFC-a.

Promocija trpi kritike da su namjerno priuštili Diazu stilski najgoreg mogućeg protivnika, kako bi što više spustili njegovu vrijednost prije odlaska iz promocije. Nije to pravi način za ispratiti jednu legendu kakva je Nate.

Dana White silno će se truditi da nam ‘‘proda‘‘ ovaj meč kao borbu u kojoj obojica imaju dobre šanse za pobjedu i narednih mjesec i pol tvrdit će kako je to dobra i smislena borba. Rijetko tko će mu povjerovati, ali nitko mu ne brani da se trudi u svojim naumima.

Dan Hardy, Daniel Cormier, Josh Thomson, Ben Askren, samo neka su od poznatih MMA lica koja su ovaj meč okarakterizirali apsolutnim ‘‘missmatchom‘‘. Whiteu takve kritike ne sjedaju dobro, a u razgovoru s Aaronom Bronsteterom pojasnio je zašto se radi o borbi koja bi nas mogla iznenaditi.

‘‘Amanda Nunes i Ronda Rousey također su bile velike favoritkinje. Mogu danima nabrajati takve primjere. Ovo je sport gdje ne postoje veliki favoriti. Svatko može pobijediti u određenom trenutku. Jednu stvar smo imali prilike vidjeti u Khamzatovom meču protiv Gilberta Burnsa i ne smijemo na to zaboraviti. Koliko god je on (Chimaev) opak i eksplozivan, on ipak ne posjeduje iskustvo koje neki drugi borci imaju. Nate Diaz je izdržljiv, borio se sa svima, ovo mu je posljednji nastup (u UFC-u) i nitko ne može biti toliki autsajder. Nate Diaz ima taj mentalitet gangstera, a ima ga i Khamzat Chimaev. Ljudi vole takve stvari.‘‘. poručio je White.

UFC-ov predsjednik zapravo je radio osvrt na koeficijente koje su kladionice nedavno izbacile u vezi ovog meča. Koeficijent na pobjedu Diaza iznosi u prosjeku oko 8.5, dok je 1.10 koeficijent na pobjedu Chimaeva. To dovoljno govori što stručnjaci koji se time bave misle o ovom meču, a White će imati puno posla uvjeravajući nas da se radi o meču u kojem oba borca imaju podjednake šanse za pobjedu.

Što se Nunes i Rousey tiče, White se referirao na njihove iznenađujuće poraze od Julianne Pene (Nunes) i Holly Holm (Rousey) u trenucima kad su djelovale nedodirljivo.

Linker
18. travanj 2024 14:31