UFC

White se još uvijek bori s nepravdom iz 2009. godine: ‘Pokušavam, ali ne izgleda dobro‘

Jon Jones
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Borio sam se svim snagama da to promijenim, a to je gotovo pa nemoguće učiniti‘

Dana White priznao je da ima velikih problema s pokušajem da promijeni ishod jedne borbe iz 2009. godine. Riječ je o 10. profesionalnom nastupu Jona Jonesa i meču u kojem je 'Bones' upisao jedini 'poraz' u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Iako danas mnogi smatraju da je Jones neporažen, službena statistika prikazat će da ga je 5. prosinca 2009. u kavezu pobijedio Matt Hamill, Amerikanac kojeg je upravo ta borba najviše i proslavila. No, svi koji su gledali taj dvoboj znaju da bi pravilnije bilo reći da je Jones tog dana pobijedio sam sebe.

Ako se vratimo u prošlost, prisjetit ćemo se da je Jon u potpunosti dominirao tom borbom i da je sve vodilo prema tome da će Las Vegas napustiti sa savršenih 10-0, ali u drugoj polovici prve runde danas jedan od najboljih boraca svijeta napravio je pogrešku i s nekoliko zabranjenih '12-6' laktova izazvao prekid meča. Odlukom koja je nastala na licu mjesta Jones je bio diskvalificiran, a Hamill proglašen pobjednikom.

Kada danas pogledamo taj meč, većina će se složiti da je isti trebao biti obilježen kao 'no contest'...

"Borio sam se svim snagama da to promijenim, a to je gotovo pa nemoguće učiniti. Zapravo je suludo da se to ne može promijeniti. U to je vrijeme Sportska komisija države Nevade bila najslabija. Tip koji ju je vodio je bio slab, a slabi su bili i svi uključeni u tu priču. Svi. Trebali biste se moći osvrnuti i reći, 'OK, hajdemo ovo ispraviti.' No, zasad nema pomaka, a stvarno sam se trudio da maknemo taj jedan poraz. Ali ne izgleda dobro", rekao je White u razgovoru s ESPN-om.

Linker
25. travanj 2024 02:41