UFC

‘Wonderboy‘ krajem godine traži povratak pobjedama: čeka ga Top 10 izazivač

Stephen Thompson

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Blizu novom napadu na titulu bio je Stephen Thompson, no zaustavio ga je sjajni Gilbert Burns

UFC Fight Night 199 priredba pojačana je za jako zanimljiv meč velter kategorije. Petorangirani izazivač Stephen ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson (16-5-1) borit će se protiv devetorangiranog izazivača Belala Muhammada (19-3-0, 1 NC). Radi se o posljednjoj ovogodišnjoj UFC priredbi, a event će se održati 18. prosinca ove godine. U glavnoj borbi večeri nastupit će Derrick Lewis i Chris Daukaus.

Stephen Thompson sve do sedmog mjeseca ove godine bio je blizu novoj prilici za napasti pojas. ‘‘Wonderboy‘‘ je bio na dvije pobjede u nizu, no Gilbert Burns pokazao se nepremostivom preprekom na UFC 264 priredbi. 38-godišnji Thompson ulazi pozne borilačke godine, no još uvijek se nada doći do titule prvaka. Krajem 2016. i u trećem mjesecu 2017. godine, Stephen se dvaput borio protiv Tyrona Woodleyja za naslov prvaka UFC-ove velter kategorije. Prvi meč završio je neriješenim ishodom i pojas je ostao kod Woodleyja, a u revanšu je prvak slavio većinskom odlukom sudaca.

Belal Muhammad s druge strane neporažen je u posljednjih šest mečeva koje je odradio. Međutim, nije slavio u svih šest, jer meč protiv Leona Edwardsa prekinut je početkom druge runde zbog Leonovog uboda u Belalovo oko. Muhammad nije mogao nastaviti i službeni ishod je ‘‘No contest‘‘. 33-godišnji Belal odradio je jedan nastup nakon toga. U šestom mjesecu ove godine, Muhammad je savladao Demiana Maiu jednoglasnom odlukom sudaca. Inače, radi se o kvalitetnom velterašu, no borci poput Vicentea Luquea, Geoffa Neala i Alana Joubana pobijeđivali su ga unutar UFC-a. Stephen Thompson nominalno mu je najveći protivnik u karijeri i ovaj meč pokazat će je li Muhammad spreman za više domete, ili će se afirmirati kao svojevrsni ‘‘gatekeeper‘‘ za ući u Top 10.

Linker
20. travanj 2024 16:40