UFC

Wonderboy napokon ugovorio borbu, čeka ga prethodni izazivač velter kategorije

Stephen Thompson vs. Vicente Luque
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Još jedan sjajna borba dodana je programu UFC 264 priredbe koja se održava 10. srpnja

Nema puno boraca ili borkinja u UFC-u koji se ne bi voljeli naći na programu UFC 264 priredbe, one koju će 10. srpnja u Las Vegasu predvoditi Conor McGregor i Dustin Poirier. Neke borbe osim glavne već su potvrđene, no sad je dodana svakako najzanimljivija među njima. Jedan protiv drugog okušat će se Stephen "Wonderboy" Thompson i Gilbert Burns.

Čim se vijest o borbi pojavila, odmah su krenuli komentari kako bi Thompson mogao braniti svoj NMF pojas, odnosno pojas za najfinijeg i najkulturnijeg borca u UFC-u, koji mu je dodijeljen tijekom showa Ariela Helwanija. Razlog toga je činjenica da je Burns također jedan od simpatičnijih ljudi u cijelom svijetu borilačkog sporta. Ipak, ono što je najvažnije je da su obojica fantastični borci, a mi ćemo dobiti priliku vidjeti koji je bolji.

38-godišnji Thompson (16-4-1, 11-4-1 UFC) ući će u borbu nakon impresivne pobjede u posljednjoj borbi 2020. godine, kad je bio bolji od Geoffa Neala. Tražio je nakon toga borbu za titulu, no nije mu ukazana ta čast. Preko Burnsa će ju svakako imati priliku izboriti. Thompson se za titulu već dva puta borio. U studenom 2016. godine, protiv Tyrona Woodleya odradio je borbu uz neodlučeni ishod pa su isto ponovili nekoliko mjeseci kasnije. U revanšu je Thompson već gotovo imao jednu ruku na pojasu, no minutu prije kraja ga je Woodley udarcem poslao na pod. Nije ga završio, ali je time uspio preokrenuti rundu u svoju korist te na kraju slaviti većinskom sudačkom odlukom.

Burns (19-4, 12-4 UFC) će ovom borbom tražiti povratak u poziciju odakle se može nadati napadu na titulu, ali će isto tako pokušati osvetiti poraz svog najboljeg prijatelja Vicentea Luquea. Naime, upravo je Thompson jedini borac koji je novog hit borca velter kategorije uspio savladati u njegovih posljednjih deset borbi. S posljednjim Luqueovim uspjesima tako su porasle i njegove akcije. Luque će svakako biti u kutu Burnsu, koji je prije 13. veljače i poraza u borbi za titulu protiv Kamarua Usmana, bio unutar niza od šest pobjeda.

Pobjednik ove borbe svakako će uz Colbyja Covingtona i Leona Edwardsa (ako savlada Natea Diaza) postati glavni kandidat za napad na titulu, neovisno o tome ostane li ona nakon 24. travnja i dalje kod Kamarua Usmana ili mu je preotme Jorge Masvidal.

Linker
22. travanj 2024 23:26