UFC

Wonderboy se ekspresno ponudio Edwardsu: ‘Dajmo ljudima što žele‘

Stephen Thompson
 screenshot (YouTube, UFC)
Brzo je Leon Edwards dobio ponudu zainteresiranog zamjenskog protivnika

Khamzat Chiamev otkazao je borbu koju je 13. ožujka trebao odraditi protiv Leona Edwardsa te je time bacio UFC u nove probleme. Čak tri puta pokušavalo se dogovoriti ovu borbu, no bez uspjeha i daljnjih pokušaja za sada neće biti. Posebno jer se Edwards nije borio od srpnja 2019. godine i svakako namjerava ostati na programu.

Potencijalnih protivnika svakako ima, a jedan je iskoristio priliku ponuditi se čim je vidio priliku. To je Stephen "Wonderboy" Thompson.

"Nadam se brzom i potpunom oporavku Khamzata Chimaeva. Leone Edwards, idemo dati fanovima ono što žele vidjeti. Treći protiv petog borca ljestvice. Ima smisla", napisao je vrlo respektabilno bivši dvostruki izazivač.

Borba ima smisla, posebno ako Thompson bude najbolje rangirani dostupni protivnik za Edwardsa koji ne namjerava čekati Chimaeva nego svakako ostati na programu. Od bolje rangiranih boraca bez ugovorene borbe su Colby Covington i Jorge Masvidal, no čini se kako UFC njih namjerava angažirati kao trenere u Ultimate Fighteru, nakon čega bi im organizirali i borbu. Ako UFC prihvati ovu ideju, čekati će se Edwardsa, no vjerojatno i on sam shvaća da prostora za previše izbora, ako želi ostati na programu baš i nema.

Thompson se posljednji put borio na posljednjoj UFC priredbi u 2020. godini, kad je savladao Geoffa Neala na priredbi koji su prvobitno trebali predvoditi upravo Edwards i Chiamev. Tim putem njihova je borba prvi put otkazana, da bi se naknadno isto dogodilo još dva puta.

Linker
20. travanj 2024 01:32