UFC

‘Wonderboy‘ smatra da Burns nije pravi ispit za Chimaeva: ‘Bio je umoran nakon tri runde‘

Gilbert Burns vs. Stephen Thompson

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov veteran smatra kako Gilbert Burns nije borac koji će nam sve otkriti o Chimaevu

Sve su glasnije špekulacije o idućem protivniku Khamzata Chimaeva. Drugorangirani izazivač Gilbert Burns nameće se kao najizglednija opcija, iako je Chimaev trenutno desetki u poretku izazivača i velika je razlika između njih dvojice. Vrijeme će pokazati što su UFC-ovi matchmakeri naumili, no Stephen ''Wonderboy'' Thompson u razgovoru za Submission Radio odlučio je prokomentirati potencijalni meč između Brazilca i Čečena sa švedskom putovnicom.

''On (Burns) je vrlo moćan i snažan. Osjetio sam njegovu moć svaki put kad me držao dolje, manje više kroz sve tri runde. Nije mi dopuštao da ustanem. Bio je pomalo umoran nakon toga, izgledao mi je umorno. Ako budu radili borbu na pet rundi, Burns bi se potencijalno mogao izmoriti. Vidjet ćemo kako će to završiti.'', rekao je ''Wonderboy'' koji se u svom trenutno posljednjem nastupu borio upravo protiv Burnsa, no izgubio je jednoglasnom odlukom nakon tri runde borbe.

Svjestan je Thompson potencijala koji Khamzat Chimaev ima u sebi, no ''Wonderboy'' ne želi žuriti sa zaključcima. Naime, Thompson smatra kako Khamzat tek treba biti testiran protiv najboljih

''Ako Chimaev odradi posao protiv tipova iz Top 5, onda mu morate vjerovati da je prava stvar. On zasad doslovno razvaljuje protivnike, gotovo bez ikakvog napora. Dojam je da su ti tipovi pobijeđeni prije nego li borba i započne. Teško je vidjeti njegov cijeli arsenal kad uništava protivnike u prvoj rundi.'', rekao je Stephen.

Unatoč porazu protiv Burnsa, Thompson tvrdi kako Gilbert Burns možda ipak nije borac koji bi nam ponudio odgovore koje tražimo kad je u pitanju potencijal Khamzata Chimaeva.

''Ako ga želimo vidjeti uistinu testiranog, mislim da to mora biti tip poput Covingtona, netko s takvim hrvačkim pedigreom. Chimaev je poznat po svom hrvanju i kontroli u parteru, a Usman i Covington su također poznati po tome. Dakle, Gilbert možda nije taj. On je više jiu-jitsu tip koji voli ubaciti ponešto boksa. Njegovo hrvanje poprilično je dobro, rušio me. Ali i dalje, ako pogledate najbolje hrvače u kategoriji kao što su Usman i Covington, mislim kako će nam netko od takvih tipova pokazati koliko Chimaev uistinu može.'', objasnio je ''Wonberboy''.

Pomalo je nepravedno suditi sposobnosti Khamzata Chimaeva samo na temelju potencijalnih borbi protiv Colbyja Covingtona i Kamarua Usmana. Čak i da Čečen izgubi u tim mečevima, radi se o dvojici najboljih velteraša na svijetu. Porazi protiv takvih boraca ne znače nužno da se radi o borcu koji nije na vrhunskoj razini. Međutim, naredni period pokazat će nam koliko Khamzat uistinu može i gdje točno pripada u sjajnoj velter kategoriji. Tek mu je 27 godina i vrhunac mu tek slijedi.

Linker
04. svibanj 2024 15:56