UFC

Zanimljiv dvoboj u bantam kategoriji: Dvalishvilija čeka bivši izazivač

Merab Dvalishvili
 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC 266 priredba koju predvode Jan Blachowicz i Glover Teixeira bogatija je za još jedan odličan meč

Krajem rujna, točnije 25. dana u devetom mjesecu ove godine Jan Blachowicz ponovno će braniti svoj UFC pojas poluteške kategorije. Nakon što je u trećem mjesecu ove godine nanijeo prvi poraz Israelu Adesanyi, sada ga očekuje stilski drukčiji protivnik u vidu Glovera Teixeire. Mnogi fanovi s ovih prostora nadaju se vidjeti i Aleksandra Rakića na toj priredbi, no UFC je toj priredbi dodao odličan meč u bantam kategoriji.

Desetorangirani Gruzijac Merab Dvalishvili (13-4-0, 6-2 UFC) u lovu na sedmu pobjedu u nizu morat će savladati bivšeg izazivača za pojas bantam kategorije, Brazilca Marlona Moraesa (23-8-1, 5-4 UFC) koji trenutno zauzima šesto mjesto na ljestvici bantam kategorije. ''Magic'' je najbolje dane svoje UFC karijere uživao u periodu od 2017. do 2019. godine kada je bio u nizu od četiri pobjede, no Henry Cejudo bio je nepremostiva prepreka u lovu na pojas. Nakon toga, njegova karijera doživjela je blagi pad, a trenutno je na dva poraza u nizu. UFC matchmakeri nisu ga ga štedili niti ovaj puta, a izlaz iz gubitničkog niza traži protiv izrazito neugodnog i kvalitetnog Dvalishvilija kojeg elitna razina hrvanja polako gura ka samom vrhu kategorije.

Borba dvojice sjajnih bantamaša nije službeno potvrđena od strane promocije, no Merabov trener Ray Longo najavio je spomenutu borbu u ''Anik & Florian Podcastu''. Potencijalna pobjeda Gruzijca bi gurnula jako blizu Top 5 plasmanu unutar kategorije te napadu na pojas dok bi Marlon Moraes s tri poraza u nizu bio u poprilično nezavidnoj situaciji. Ostaje za vidjeti ima li bivši WSOF prvak odgovor za neumornog gruzijskog hrvača te može li još jednim spektakularanim nokautom postati prvi borac koji je završio Dvalishvilija na takav način.

Linker
18. travanj 2024 18:47