UFC

Završila još jedna ratnička karijera: ‘Htio sam još jednom osjetiti onu pravu bitku‘

Nik Lentz
 screenshot
Ratnička i srčana borba protiv Mosvara Evloeva bila je posljednja u karijeri Nika Lentza

Kroz punih 11 godina Nik Lentz bio je jedan od onih upornih UFC-ovih ratnika, srčanih boraca koji su sposobni upisati velike pobjede. Često blizu vrha, isto tako nerijetko sudionik sjajnih borbi, a nekako uvijek u sjeni ostatka te poznatiji tek onim pasioniranim pratiteljima sporta. No, takvi su ga uvijek neizmjerno cijenili. Kako je godinama ratnički obavljao svoje zadatke i nakon izlaska iz Octagona se vraćao svojoj svakodnevici, tako je i završio karijeru. Tiho, ponizno, ali prije svega ratnički, nakon još jednog nastupa poput onih po kakvima će ga se pamtiti.

Naime, nakon poraza koji je na uvodnom programu UFC 257 priredbe doživio od Mosvara Evloeva, Nik Lentz odlučio je završiti karijeru i to na skroman način. Iako je kao veteran promocije imao priliku pričekati svoj red da to objavi u Octagonu i ostavi rukavice na podu te još jednom doživi ovacije publike, posebno jer je odluku donio već ranije, Nik je to napravio putem Instagrama.

"Kažu da nakon poraza ne treba donositi nagle odluke, no ova nije takva. Ozljeda oka koju sam doživio prošle godine je ona zbog kakve se završava karijera. Izgubio sam oko 40 posto vida, no želio sam još jednom proživjeti onakvu tešku bitku, s mojim novim očima. Nažalost, samo sam dobio potvrdu kao je nemoguće više se boriti na ovom nivou. Ne mogu fokusirati metu na način kakav mi je potrebno i to je na kraju zapravo kaotično.

Moj život borca najveće organizacije za planetu ovdje završava. Nisam tužan niti razočaran, takav dan svima dođe. Ostajem visoko dignute glave, Bog je moj spasitelj, a supruga i djeca moje blago. Borba mi je dala to blago, a zauzvrat moram platiti tek s ponešto vida. To je razmjena koju bih svaki put ponovio. Hvala mojim fanovima, trenerima, obitelji i svima koji su bili dio ovog procesa. Ne znam što iduće slijedi, ali znam što ne slijedi", napisao je "Carny" u poruci, uz fotografiju nastalu odmah nakon borbe.

Lentz je u borbi još jednom prezentirao veliko borilačko srce, a dva puta bio je u jako dobroj poziciji doći do gušenja protiv snažnijeg i trenutno boljeg borca, ali nije uspio. Jedan mu je sudac čak dodijelio pobjedu, ali nije bilo dovoljno niti bi zapravo bilo pošteno.

To mu je bio treći poraz u nizu i 12. u karijeri, unutar koje je upisao 30 pobjeda te još jednu neodlučenu borbu. UFC-u je pristupio 2009. godine te je veliki dio tog razdoblja bio rangiran borac perolake ili lake kategorije. Ukupno je nastupajući u Octagonu upisao 14 pobjeda, devet poraza i spomenutu neodlučenu borbu. Među borcima koje se savladao ističu se imena Graya Maynarda, Tysona Griffina, Dannyja Castilla i Mannyja Gamburyana.

Linker
25. travanj 2024 05:30