UFC

Žene su obilježile sinoćnju UFC priredbu: Svi bonusi dodijeljeni su borkinjama

Mariya Agapova
 Screenshot (youtube, Ufc)
Nakon sinoć održanog eventa, najjača svjetska MMA promocija podijelila je četiri bonusa

Ukupno devet borbi imali smo prilike pogledati u sklopu UFC Fight Night 194 priredbe. Četiri borkinje od ukupno 18 sudionika kući odlaze bogatije za 50 tisuća dolara jer su nagrađene bonusima za najbolju borbu večeri te za najbolju izvedbu. Zanimljiv je podatak kako prvi puta u povijesti svi bonusi odlaze u ženske ruke.

Naime, bonus za najbolju borbu večeri zaslužile su Marina Rodriguez i Mackenzie Dern koje su ujedno bile i akteri glavne borbe večeri. Pet rundi kvalitetne i zanimljive borbe pružile su borkinje UFC-ove slamka kategorije, a na koncu je slavila Marina Rodriguez. Zanimljivo uparivanje odradili su UFC-ovi matchmakeri prilikom ugovaranja ovog meča. Marina Rodriguez borkinja je koja preferira borbu na nogama, dok je Mackenzie Dern majstor za parter. Manji dio borbe, točnije dio druge runde odvijao se u parteru, no Marina se uspješno othrvala napadima svoje protivnice. Borba u stojci pružila je dobru razmjenu udaraca i gledatelji nisu ostali uskraćeni za dobar meč u ''main eventu''. Inače, Dern je triput dobivala bonus za izvedbu večeri, a ovo joj je prvi za borbu večeri. Rodriguez je oba bonusa osvajala jednom u dosadašnjoj UFC karijeri.

Preostala dva bonusa, točnije one za izvedbu večeri osvojile su Mariya Agapova i Lupita Godinez. 24-godišnja Kazahstanka Mariya Agapova submissionom (RNC) u trećoj rundi borbe savladala je Sabinu Mazo. Uzdrmala je Agapova svoju protivnicu jakim udarcem prije nego je dovršila posao gušenjem. Borkinja muha kategorije nakon poraza od Shane Dobson podsjetila je zašto ju mnogi vide kao izuzetno talentiranu borkinju. Ovo je drugi ovakav bonus za Agapovu koja je dosad odradila ukupno tri UFC nastupa.

Lupita Godinez nastupila je na preliminarnom dijelu programa. Meksikanka je lakoćom pobijedila Silvanu Gomez Juarez koja je u ovu borbu uskočila na ''short notice''. 28-godišnja ''Loopy'' do pobjede je došla polugom na ruci kojom je svoju protivnicu prisilila na tapkanje 46 sekundi prije kraja prve runde. Godinez je u sedmom profesionalnom nastupu došla do svoje prve pobjede submissionom.

Linker
21. travanj 2024 22:00