Kristijan Iličić

 PRESS
Nova tehnologija

Najpoznatiji travel bloger na Balkanu Kristijan Iličić pokrenuo aplikaciju koju će zavoljeti svi putoholičari

Svjetski putnik, poduzetnik i bloger Kristijan Iličić s poslovnim je partnerima lansirao eSIM aplikaciju Lyntel koja omogućava kupovanje podatkovnog prometa u više od 150 destinacija i država svijeta.

Svjetski putnik, poduzetnik i bloger Kristijan Iličić s poslovnim je partnerima lansirao eSIM aplikaciju Lyntel koja omogućava kupovanje podatkovnog prometa u više od 150 destinacija i država svijeta.

Svjetski putnik, poduzetnik i vlasnik putničke agencije Nomadik Travel Kristijan Iličić sa svojim je poslovnim partnerima osmislio eSIM aplikaciju Lyntel koja će olakšati život ljudima koji često putuju. Riječ je o digitalnoj SIM kartici koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. Za razliku od fizičke koju trebate staviti u mobitel, eSIM funkcionira kao korisnički profil. Ovo tržište je u velikom porastu, u SAD-u se npr. više i ne može kupiti novi Iphone s fizičkim simom već sve funkcionira preko eSim-a, a i kod nas svi noviji modeli mobitela nude tu opciju. Posve je jasno da je to tržište na kojem sada treba aktivno sudjelovati.

image
PRESS

"U ovoj aplikaciji sam spojio svoje dvije ljubavi – informatiku i putovanja", kaže Kristijan Iličić. "I prije sam stvarao uspješne proizvode vezane za internet i komunikacije – počevši od svog prvog portala koji sam prodao za sedmeroznamenkastu cifru. Bilo je jasno da ću se kad tad posvetiti i kreiranju globalne aplikacije, a kao nagrađivanom najvećem travel blogeru na Balkanu, bilo mi je posve logično da ta aplikacija ima veze s putovanjima. No, zašto baš ovakva? Na tome tržištu već postoje neka rješenja, no moji poslovni partneri i ja smo htjeli da ova aplikacija bude jednostavna za korištenje, ali i da nudi besprijekornu internetsku vezu. Dakle, išli smo za time da u fokusu bude kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće, i u tome smislu je cijena došla na drugo mjesto. Nastojali smo da paketi budu povoljni, no primarno nam je bilo da ono što kupite bude i ono što ste željeli – veza bez pucanja", kaže Kristijan. U 21. stoljeću većini ljudi je važno da u svakom trenu ostanu povezani ma gdje se nalazili. Ne samo zbog kontakta s najbližima i slanja fotografija ili videa već i zato što mnogi danas rade kao digitalni nomadi. Kristijan Iličić je do sada proputovao 194 države svijeta i zna o čemu govori. Kao profesionalnom putniku i digitalnom nomadu, povezanost mu je od vitalnog značaja.

image

Kristijan Iličić

PRESS

"Često sam imao problem kada bih kopnenim putem prelazio granicu. To je osobito došlo do izražaja na putovanju zapadnom Afrikom. Imao sam užasan problem da uopće pronađem gdje kupiti SIM karticu, a i tada je taj internet znao biti loš ili dosta preplaćen za ponuđenu uslugu", kaže Kristijan. "Upravo zato sam odlučio da ću imati svoju eSIM aplikaciju koju mogu napraviti točno onako kako mi odgovara, dakle, da bude jednostavna za korištenje, da je internet veza pouzdana i najvažnije – da se mogu odmah povezati na internet čim sam ušao u državu. Jer upravo tu, na granici, morate riješiti mnoge probleme – kojim prijevoznim sredstvom dalje? Koji smještaj? Koje su opcije? Trebaju vam informacije, treba vam Google Maps, treba vam sve što je lako i brzo dostupno na internetu", objasnio je.

image

Kristijan Iličić

PRESS

Aplikacija Lyntel nudi jedan elektronski SIM i kad ga dodate na svoj mobitel možete početi kupovati pakete s podatkovnim prometom. Instalira se vrlo jednostavno. Nakon skidanja aplikacije registracija je gotova za minutu i odmah možete početi kupovati pakete prometa za željenu destinaciju. Iličić je tvrtku Lyntel osnovao s partnerima u Dubaiju gdje je i glavno sjedište, a tvrtka ima svoje urede i u Hrvatskoj, Bosni i Jordanu. "U ovome projektu uz mene je i Hasan koji je zadužen za komercijalni dio, Anes, zadužen za development i Mohamed, zadužen za product management i connectivity. Mi smo jezgra svega, no nismo sami. Već smo u samom početku uspjeli proširiti svoj tim na talentirane programere, marketinške stručnjake i dizajnere, pa na aplikaciji Lyntel trenutačno radi 10 pojedinaca iz Dubaija, Jordana, Hrvatske, Bosne i Srbije", kaže Kristijan.

image

Kristijan Iličić

PRESS
Linker
15. svibanj 2024 16:09