Instagram
MODEL SUPERFAST

ČAK DVA HRVATA MEĐU ZVIJEZDAMA KOJE SE HVALE JEDNIM OD NAJSKUPLJIH AUTOMOBILA NA SVIJETU Pogledajte koja ga sve velika svjetska imena imaju

Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 02. srpanj 2019. 21:01

Dejan Lovren se na društvenim mrežama pohvalio novim Ferrarijem koji je kupio. Radi se o modelu 812 Superfast, iz 2017. godine. Cijena Lovrenova novog automobila iznosi oko 2 milijuna kuna, odnosno 280 tisuća eura, a do 100 kilometara na sat ubrzava za samo 2,9 sekundi zahvaljujući gotovo 800 konjskih snaga. Lovren tako ulazi u sve veće društvo nogometaša koji posjeduju Ferrari.

Na odluku da kupi Ferrari vjerojatno je utjecao i njegov reprezentativni kolega te prijatelj Šime Vrsaljko. Vrsaljko već neko vrijeme ima Ferrari, a u crnom ljubimcu često su ga viđali i u Zadru, dok se oporavljao od ozljede prethodne sezone.

Instagram

Omiljen kod nogometaša

Među nogometašima, ali i ostalim sportašima, Ferrari je veoma popularan. Osim samog automobila, radi se i o statusnom simbolu koji prirodno privlači nogometaše kojima su plaće svake godine sve veće. Primjera radi, PSG je 19-godišnjem Matthijsu de Ligtu prije nekoliko tjedana nudio ugovor s kojim bi Nizozemac u samo tjedan dana zaradio dovoljno za jedan Lovrenov Ferrari i još uštedio 60 tisuća eura, što dovoljno govori koliko su ovi elitni automobili iz godine u godinu sve pristupačniji sportašima.

Instagram

Ferrarije, naravno, posjeduju i najpoznatiji nogometaši svijeta. Cristiano Ronaldo poznat je kao kolekcionar skupih automobila, a u svojoj kolekciji ima čak četiri Ferrarija prema javno dostupnim informacijama, iako je ta brojka vjerojatno veća. Osim Ferrarija, posjeduje mnoge skupocjene automobile, a prije dva mjeseca kupio je i novi model Bugattija, La Voiture Noire, najskuplji automobil na svijetu, čija je cijena 16,5 milijuna eura.

Jurilica na kotačima

Leo Messi također se može pohvaliti svojim automobilom. Naime, prije tri godine na aukciji je kupio iznimno rijedak automobil, Ferrari 335 S Spider Scaglietti iz 1957. godine. Radi se o trkaćem automobilu koji je u jednoj utrci Formule 1 vozio Stirling Moss, član Kuće slavnih međunarodnog motosporta. Argentinac je za svoj Ferrari izdvojio čak 32 milijuna eura.

Ferrari je, naravno, i ime koje je ostavilo velik trag u svijetu motosporta, prvenstveno Formule 1. Momčadi Ferrarija najčešće su osvajale naslov prvaka, a crvene bolide vozila su velika imena poput Michaela Schumachera, Nikija Laude i Kimija Raikkonena.

Instagram

Tko sve vozi Ferrari

Messi - Ferrari 335 S Spider Scaglietti (1957)

Ronaldo - Ferrari F12, Ferrari 599 GTO, Ferrari F430 i Ferrari 599 GTB Fiorano.

Beckham - Ferrari 360 Spider

Ibrahimović - Ferrari Enzo

Terry - Ferrari 275 GTB (1966), Ferrari Enzo

Lewandowski - Ferrari F12 Berlinetta

Balotelli - Ferrari F12 Berlinetta, Ferrari 458 Spider

Lacazette - Ferrari 488 GTB

Ederson - Ferrari 488

Aubameyang - LaFerrari

Vrsaljko - Ferrari 458 (crni)

Lebron James - Ferrari F430 Spider, Ferrari 458 Spider

Linker
09. travanj 2024 17:54