Rudiger i Draxler
 Alexander Hassenstein/Getty Images / Bongarts/Getty Images
REPREZENTACIJA U RASPADU

CURE NOVI DETALJI O REPREZENTACIJI KOJA JE ŠOKIRALA SVIJET U RUSIJI Jedan organizirao tulume i pušio nargilu, a drugi predvodnik 'Playstation grupe'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2018. 22:15

Njemačka nogometna reprezentacija nije uspjela obraniti titulu svjetskog prvaka na nedavno završenom Mundijalu u Rusiji, čak štoviše, nije uspjela proći skupinu. Atmosfera u reprezentaciji je katastrofalna, a nedavno se od nacionalnog dresa oprostio i Mesut Ozil koji je poručio kako nije zaslužio rasistička vrijeđanja.

Nekada moćni Elf i dalje je glavna tema u njemačkim medijima, a tamošnji list Bild donosi vijest kako izbornik Joachim Löw u Rusiji nije imao apsolutno nikakvu kontrolu nad igračima koji su radili što god su htjeli. Čak se pojavila i priča kako je u hotelu vladala velika nedisciplina među reprezentativcima.

FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - JUNE 28: Antonio Ruediger looks on during the return of the German national football team from the FIFA World Cup Russia 2018 at Frankfurt International Airport on June 28, 2018 in Frankfurt am Main, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Grimm/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Tako je Antonio Rudiger optužen da je na Mundijal ponio nargilu, te da je gotovo svake noći kod njega bio party u sobi. Low je znao svojim igračima dopustiti da ponekad zapale cigaretu, ali zasigurno nije znao da su aktivno pušili nargilu za vrijeme Mudnijala.

S druge strane, postojala je i grupa koja je gotovo uvijek mimo treninga igrala PlayStation, a predvodnik grupe je navodno bio Julian Draxler.

FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - JUNE 28:  Julian Draxler looks on during the return of the German national football team from the FIFA World Cup Russia 2018 at Frankfurt International Airport on June 28, 2018 in Frankfurt am Main, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm/Getty Images / Bongarts/Getty Images
Draxler

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew objavio je u srijedu popis igrača za susret protiv Francuske u Ligi nacija 6. rujna, te za prijateljsku utakmicu protiv Perua tri dana kasnije. U oči upada izostavljanje s popisa veznjaka Juventusa Samija Khedire, te povratak u reprezentaciju krilnog napadača Manchester Cityja Leroya Sanéa, kojeg na opće iznenađenje nije vodio na SP u Rusiju gdje je Njemačka doživjela debakl.

Također, sa popisa su otpala još trojica nogometaša koji su bili na SP u Rusiji, a to su veznjak Sebastian Rudy (Schalke), golman Kevin Trapp (PSG) te branič Marvin Plattenhardt (Hertha).

U reprezentacije je izbornik Loew pozvao trojicu debitanata, braniče Thila Kehrera (PSG) i Nicu Schulza (Hoffenheim), te veznjaka Kaija Havertza (Bayer Leverkusen).

Linker
25. travanj 2024 15:09