Athletics - World Athletics Championships - Men's 400 Metres Semi-Final - London Stadium, London, Britain Äi August 6, 2017. Isaac Makwala of Botswana reacts after winning the semi-final heat. REUTERS/Phil Noble
Phil Noble / REUTERS

VIRUS POGODIO KRALJICU SPORTOVA

DRAMA U LONDONU! EPIDEMIJA SE ŠIRI, I FAVORITI ZA MEDALJU OTKAZUJU NASTUP NA SP-U 'Odjednom me pogodilo, nisam se mogao pomaknuti. Slomljen sam...'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 08.08.2017. u 11:21

 • Veliki broj atletičara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu požalio se na teške želučane tegobe, a Isaac Makwala morao je otkazati svoj nastup u kvalifikacijama utrke na 200 metara, baš kao i Irac Thomas Barr.

  Požalio se atletičar iz Bocvane, koji će za mjesec dana napuniti 31 godinu i čija su specijalnost utrke na 200 i 400 metara, na trovanje hranom, nakon čega su se oglasili i organizatori prvenstva te objavili kako su iste probleme imali brojni sudionici, od kojih mnogi spavaju i hrane se u službenom hotelu Svjetskog prvenstva.

   

  "Svima je odmah pružena najbolja liječnička pomoć, a mi smo najbrže što možemo reagirali svim sredstvima da se situacija ne proširi kod ostalih atletičara", stoji u priopćenju organizatora, a sve je i sam Makwala objavio na svom Facebook profilu:

  "Liječnici su mi rekli da je u pitanju trovanje hranom i da isto imaju i brojni drugi atletičari. Nadam se samo da će mi dopustiti da ipak trčim u finalu", napisao je višestruki prvak Afrike kojem je nadimak 'Badman' i koji je jedan od favorita za medalju na ovom prvenstvu.

  Osim Makwale, 'stradao' je i Thomas Barr iz Irske koji je nije mogao nastupiti na istim kvalifikacijama: - Nisam se dobro osjećao noć prije, a onda me samo 'udarilo' tako da se nisam mogao pomaknuti. Punih godinu dana se pripremam za ovo prvenstvo i sve sam podredio samo njemu. Ovo me slomilo, izjavio je Barr.