Screenshot: Instagram
'BILO MI JE MUKA KAD SAM ČUO...'

EMOTIVNE PORUKE SIR ALEXU STIŽU SA SVIH STRANA SVIJETA, ALI BECKHAM JE SVIMA IZMAMIO SUZU Pogledajte što je velikan poslao Šefu svih šefova!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. svibanj 2018. 11:58

Nogometni Otok ujedinjen je u podršci svojem najtrofejnijem treneru Sir Alexu Fergusonu (76) koji je u teškom stanju u subotu navečer prevezen u bolnicu u Manchesteru gdje je hitno operiran nakon izljeva krvi u mozak.

Pravih informacija o stanju škotske nogometne legende zasad nema, zna se da je Ferguson na odjelu intenzivne njege u bolnici Salford Royal, gdje je prevezen nakon operacije u Macclesfieldu. Manchester United je još sinoć kratkim priopćenjem obavijestio javnost da je 'operacija je prošla vrlo dobro, a obitelj moli za privatnost', a isto je u nedjelju neslužbenim kanalima poručila i obitelj, uz ohrabrujući novi dodatak da 'oporavak teče vrlo dobro'.

Od trenutka kada je Ferguson hitno prevezen u bolnicu iz svoga doma u Chesheiru, stiglo je na tisuće poruka podrške čovjeku koji je zadužio otočki, ali i svjetski nogomet.

Poruke s najljepim željama za brz oporavak uputili su veliki rivali iz Manchester Cityja, Arsenala ('svi mislimo ona vas i želimo vam brzi oporavak'), iz Fergusonovog Aberdeena kojemu je veliki trener poklonio tri naslova prvaka Škotske i Kup UEFA-e 1983. godine.

Javio se legendarni Gary Lineker: 'Strašno me je pogodilo kad sam čuo da je Sir Alex ozbiljno bolestan i da je završio u bolnici. Šaljem mu najljepše želje".

Javljaju se u ovim teškim trenucima i bivši igrači, zvijezde svjetskog nogometa sa svih strana svijeta.

David Beckham poslao je bivšem šefu možda i najemotivniju poruku. Na Instagramu je objavio sliku na kojoj kao tinejdžer potpisuje ugovor s Unitedom, dok pored stoji upravo njegov nogometni otac Alex Ferguson: "Nastavite se boriti, šefe. Šaljem molitve i ljubav Cathy i cijeloj obitelji".

Wayne Rooney je putem Twittera poručio: 'Ozdravite brzo, šefe. Naše misli su s vama i obitelji u ovim teškim trenucima".

Legendarni vratar Uniteda Peter Schmeichel poslao je poruku "Molim vas, budite jaki', a Ashley Young, kojega je Ferguson na Old Trafford doveo 2011. godine, otkrio je koliko ga je šokirala sinoćnja vijest.

"Mučno mi je bilo kad sam čuo vijest o Sir Alexu. Ne znam što bih rekao, moje misli su sada s vama i obitelji, Šefe".

Poruke podrške su poslali i golferi Justin Rose i Ian Poulter, zvijezda svjetske atletike Mo Farah, a Šefa svih šefova uoči El clasica nije zaboravio ni Cristiano Ronaldo.

"Moje misli i molitve su s tobom, moj dragi prijatelju. Budi jak, Šefe".

Antologijski Fergusonov rival, Arsene Wenger poslao je poruku putem dnevnog tiska: "Jako sam zbrinut i moje su misli s njim i njegovom obitelji. Vjerujem da će ga njegova snaga i njegov čelični karakter sačuvati i da će mu ubrzo biti bolje".

Lijepim željama se priključujemo i mi.

Legendarni Škot je tijekom trenerske karijere osvojio ukupno 49 trofeja pri čemu 38 na klupi Manchester Uniteda.

“Crvene vragove” je vodio 26 godina čime je postao menadžer s najduljim radnim stažem u klubu, pretekavši rekord Matta Busbya. S Manchester Unitedom je osvojio 13 naslova engleskog prvaka, a dva puta je slavio u Ligi prvaka. U mirovinu je otišao u lipnju 2013. godine.

Linker
26. travanj 2024 12:26