Dorotea Devčić
 CROPIX
IZBOR ZA MISS

FOTO: JAKA KONKURENCIJA NA SPEKTAKULARNOM CASTINGU ZA NOVU HRVATSKU MISS SPORTA Pogledajte ljepotice u borbi za najljepšu hrvatsku sportašicu

MISS SPORTA U Zagrebu održan casting za 16 ljepotica, koje će se 13. srpnja boriti za laskavu titulu
Piše: Edi DžindoObjavljeno: 30. svibanj 2018. 00:47

Casting za Miss sporta i ove je godine okupio dvadesetak natjecateljica iz različitih sportova, od odbojke do akrobatskog plesa. Manifestacija se tradicionalno organizira pod budnim okom glavnog organizatora Damira Mrveca, uz pomoć Tamare Roglić.

- Događaj organizira Damir Mrvec, sportski novinar Večernjeg lista, koji je na dnevnoj bazi usko vezan uz sport dugi niz godina. Mi smo vlasnici licence od 2007. i imamo tradiciju već 11 godina. Miss sporta nije klasičan izbor ljepote zato što djevojke moraju prvenstveno biti sportašice, imati neke sportske rezultate i naravno biti članice sportskog kluba. Zadovoljni smo događajem i organizacijom. Kroz manifestaciju svaka djevojka na lijep način promovira svoj sport - izjavila je suorganizatorica događaja Tamara Roglić.

Nešto drukčije

Jedna od natjecateljica je 31-godišnja Splićanka Sonja Bonačić, koji se dugi niz godina bavi plesom i, kako sama kaže, isprobala je sve njegove stilove.

- Od šeste godine bavim se plesom, a s troje kolega stvorila sam malenu udrugu akrobatskog plesa, koju popularno nazivamo “novim cirkusom” jer sve vještine kojima se bavimo spadaju u to područje. Bavimo se svim vrstama plesa, akrobatikom, akrobatskim balansom, žongliranjem vatrom i zračnim vještinama. Ovakvom vrstom sporta odlučila sam se baviti skroz spontano - rekla je Sonja, koja je uz ples završila stručni studiji za trenericu fintessa i rekreacije na Kineziološkom fakultetu.

- Prvi sam put na castingu za Miss sporta, nikada prije mi to nije bilo zanimljivo. Ipak, drago mi je što sam došla i probala nešto drukčije.

Na castingu se okušala i Kristina Arko, 21-godišnja Zagrepčanka, koja se bavi fitnessom i plivanjem.

- Dobila sam poziv za casting i shvatila da je jedna dobra prilika za nešto više. Plivanjem sam se bavila u osnovnoj školi, a sada se njime bavim preko ljeta kada idem na more. Fintessom se bavim većinom kod kuće, svakodnevno pokušavam odvojiti pola sata do sat vremena za vježbe koje usavršila. Iako sam razmišljala vježbe postaviti na YouTube, prvenstveno želim biti model donjeg rublja. Organizacija je odlična i nadam se da ću proći u finale. Oduševile su me ostale djevojke, koje su drage i pristupačne - zaključila je Kristina.

Novi izazov i iskustvo

Dvadesetšestogodišnja Osječanka Maja Radojević, koja se bavi power plate treningom, također je došla u potrazi za novim iskustvom.

- Power plate treninzi su tipovi treninga koji se događaju na vibracijskim platformama, traju 25 minuta, a specifični su jer vibracije prolaze kroz tijelo. Omogućavaju brže rezultate jer mišić može reagirati u sekundi onoliko puta koliko mu ja zadam, 50 hertza je maksimalno. Ovakvim tipom treninga bavim se u Osijeku, u studiju u kojem i radim već četiri godine. Miss sporta za mene je novo iskustvo, koje će mi omogućiti nova poznanstva i prijateljstva. O rezultatima će odlučiti stručni ljudi, meni ovo osobno predstavlja zadovoljstvo. Kada prihvatim novi izazov, uvijek razmislim hoće li mi pomoći ili odmoći. Bila sam na Supertalentu 2009. godine, to iskustvo otvorilo mi je nove prilike u svijetu plesa - rekla je Maja.

- Jako sam pozitivna osoba i sve gledam s nekim optimizmom, zato bih voljela ući u finale ove manifestacije.

Za razliku od prijašnjih godina, kada se finale za Miss sporta odvijalo u Ivanić-Gradu, laskava titula ove godine dodijelit će jednoj od 16 natjecateljica 13. srpnja u Zagrebu.

Linker
18. travanj 2024 05:52